Spānijā spēcīgi plūdi paralizē pilsētas. Applūst metro, nobrūk tilti un pazūd cilvēki

Pirmdienas rītā, Spānijas centrālajā daļā sākoties lietusgāzēm, Madridē tika slēgtas vairākas metro līnijas un ātrgaitas vilcienu satiksme ar dienvidu pilsētām, ...

gallery icon
Pasaulē
2023. gada 4. septembris, 13:06

VIDEO: Spānijā spēcīgi plūdi paralizē pilsētas. Applūst metro, nobrūk tilti un pazūd cilvēki

Jauns.lv

Pirmdienas rītā, Spānijas centrālajā daļā sākoties lietusgāzēm, Madridē tika slēgtas vairākas metro līnijas un ātrgaitas vilcienu satiksme ar dienvidu pilsētām, un divi cilvēki ir pazuduši bez vēsts.

Glābšanas dienesti šajā reģionā naktī bija iesaistīti gandrīz 1200 negadījumos, un ugunsdzēsēji un policija meklēja divus pazudušus vīriešus lauku apvidū Aldea del Fresno, uz dienvidrietumiem no Madrides, sacīja reģiona glābšanas dienestu preses pārstāvis Havjers Čivite.

"Divi cilvēki ir pazuduši bez vēsts, tēvs un viņa dēls, viņi atradās automašīnā, kas iekļuva lavīnā, ko izraisīja Alberhes upes plūdi," sacīja Čivite. 

Vairāki ceļi Madrides reģionā bija slēgti, jo upes krastos izplūdušais ūdens bija nojaucis pusduci tiltu.

Pēkšņās lietusgāzes, kas skāra valsti, pārvērta ielas par upēm Madrides, Kastīlijas, Katalonijas un Valensijas reģionos. Daudzos apgabalos krita arī krusa.

Tomēr pirmdienas rītā spēcīgās lietusgāzes mazinājās. Lietus turpināja līt lielākajā valsts daļā, bet Nacionālā meteoroloģijas aģentūra pirmdien pazemināja trauksmes līmeni no oranžā un sarkanā uz dzelteno.

Pirmdienas rītā Madrides centrā tika slēgtas vairākas metro līnijas. Daži ātrgaitas vilcienu savienojumi starp Madridi un Andalūzijas reģionu Spānijas dienvidos tika atsākti vēlāk pirmdien, taču vilcieni kursēja ar mazāku ātrumu nekā parasti.