Pasaulē
2023. gada 2. septembris, 10:20

Miris miljardieris Mohammeds Al Fajeds, kurš dēla un princeses Diānas nāvē vainoja britu karalisko ģimeni

Jauns.lv

94 gadu vecumā miris ēģiptiešu miljardieris Mohameds Al Fajeds, kura dēls Dodi gāja bojā autokatastrofā kopā ar princesi Diānu. Miljardieris miris 30. augustā un apbedīts 1. septembrī Londonas Centrālajā mošejā.

Viņš bija veikalu ķēdes “Harrods” un Anglijas premjerlīgas kluba “Fullham” īpašnieks, taču pasaules slavu izpelnījās 1997. gadā, kad viņa dēls Dodi kļuva par britu princeses Diānas mīļoto, bet 31. augustā kopā ar viņu gāja bojā autokatastrofā Parīzē 42 gadu vecumā. Katastrofā gāja bojā arī šoferis Anrī Pols, bet ar smagām traumām izdzīvoja tikai Diānas miesassargs Trevors Rīzs-Džonss.

Mohameds Al Fajeds tā arī neatguvās pēc dēla un Diānas traģiskās autokatastrofas, viņu nāvē vainojot nevis slavenības vajājošos paparaci un iereibušo limuzīna šoferi, bet britu karalisko ģimeni. Viņš gadiem ilgi apgalvoja, ka katastrofu organizēja britu slependienests MI6 saskaņā ar toreizējās karalienes Elizabetes II vīra, prinča Filipa norādījumiem, jo britu karaliskā ģimene neesot spējusi pieņemt, ka toreizējā troņmantinieka, prinča Čārlza bijusī sieva varētu apprecēt musulmani, turklāt Diāna esot bijusi bērna gaidībās. Gan Francijas, gan Lielbritānijas izmeklētāji un tiesas noraidīja Al Fajeda apgalvojumus.

Princese Diāna bija precēta ar Čārlzu no 1981. gada līdz 1996. gadam, laulībā dzimuši divi bērni — tagadējais troņmantinieks, princis Viljams un viņa jaunākais brālis, princis Harijs. Diānas un Čārlza laulība nebija laimīga, un jau pēc dažiem gadiem abi uzsāka sānsoļus. Pēc Diānas nāves Čārlzs oficiāli atjaunoja attiecības ar savu kādreizējo mīļoto Kamilu Pārkeri-Boulzu, kuru apprecēja 2005. gadā. Kopš Čārlza kāpšanas tronī viņa ir Apvienotās Karalistes karaliene konsorte.

Princese Diāna. Foto retrospekcija

Princese Diāna. Foto retrospekcija.

gallery icon

Princese Diāna ar dēliem

Princese Diāna ar dēliem princi Viljamu un princi Hariju.

gallery icon