foto: Shutterstock
Ziemeļkorejā sievietēm aizliedz vilkt šortus
Attēlam ir ilustratīva nozīme.
Pasaulē
2023. gada 15. augusts, 16:18

Ziemeļkorejā sievietēm aizliedz vilkt šortus

Jauns.lv

Āzijas tauta ir labi pazīstama ar saviem aizliegumiem, taču šortu aizliegšana varētu būt visdīvainākā lieta, jo īpaši karstuma viļņa laikā.

Ziņas, kas būtu šokējošas, ja tās nenāktu no vienas no autoritārākajām valstīm - Ziemeļkoreja aizliegusi sievietēm valkāt šortus.

Valsts augstākais līderis Kims Čenuns ir noteicis, ka sieviešu šortu valkāšana ir "kapitālisma mode".

Lai gan režīms Ziemeļkorejā pieprasa pilnīgu lojalitāti pret Jong-Un, viens "subjekts" radiostacijai sacīja, ka valstī ir arestētas 10 sievietes, vienkārši par to, ka valkāja bikses virs ceļgaliem.

"Viņām bija jāuzraksta paškritikas paziņojums un jāparaksta dokuments, kurā teikts, ka viņām draudēs juridiskas sekas, ja atkal tiks pieķertas šortos," skaidroja anonīmais avots, piebilstot: "Daudzas sievietes sūdzas, jautājot, kāpēc vīrieši drīkst valkāt šortus un sievietes nevar." Viņas saka, ka varas iestādes diskriminē sievietes.

Šortu aizliegums ir jauna 2020. gadā pieņemtā likuma daļa ar nolūku vērst uzmanību uz tā saukto “antisociālistisku uzvedību”.

Tas nav pirmais noteikums, kas Ziemeļkorejā ir licis saraukt uzacis, īpaši attiecībā uz seksismu.

Augusta sākumā Radio Brīvā Āzija ziņoja, ka aizliegums smēķēt sabiedriskās vietās attiecas tikai uz sievietēm. Pats Kims Čenuns ir slavens smēķētājs, taču šis fakts viņam netraucēja uzlikt naudas sodus sievietēm.