Krievijas deputāts sola Varšavai "pēdējo dienu" vienās liesmās
Kareivīgais Mihails Šeremets regulāri draud Krievijas kaimiņvalstīm
Pasaulē
2023. gada 14. augusts, 19:04

Krievijas deputāts sola Varšavai "pēdējo dienu" vienās liesmās

Jauns.lv

Polijas likteni var attēlot ugunīga glezna ar nosaukumu “Varšavas pēdējā diena”, piedraudēja ierasti kareivīgais Krievijas Valsts domes deputāts no Krimas, aizsardzības un korupcijas novēršanas komitejas loceklis Mihails Šeremets. Viņam nepatīk, ka Polija sāk pastiprināti rūpēties par savu aizsardzību.

Šādi viņš reaģēja uz Polijas aizsardzības ministra Mariuša Blaščaka paziņojumu, ka Polija iepirks tūkstoti Dienvidkorejas tanku K2, kā arī papildinās valsts bruņotos spēkus ar amerikāņu tankiem.

“Šādas Polijas darbības tiek uztvertas tikai kā militāri draudi. Tās centieni precīzi atkārtot ukraiņu nacistiskā režīma likteni, kurš pilnībā līdz pamatiem sagrāva kādreiz labklājīgo valsti, rada šaubas par prezidenta Andžeja Dudas adekvātumu,” paziņoja Šeremets, nacistiskās Vācijas pirmskara retorikas stilā apgalvojot, ka ne Krievija, ne Baltkrievija Poliju neapdraudot, nekādus draudus tai neizsaka, toties pati Polija agresīvi apdraud savus kaimiņus, arī Krieviju. “Jāsaka, ka ne Krievija, ne tās sabiedrotie pret Poliju nav izteikuši nekādus militārus draudus, ko nevar teikt par Poliju, kas faktiski kļuvusi par trešo pusi “speciālās militārās operācijas laikā”,” viņš paziņoja.

Krievija pret Poliju nebūs tik humāna, kā pret Ukrainu, viņš piedraudēja. “Ļoti svarīgi, lai Polija apzinātos savu rīcību pret Krieviju, atbalstot atdzimušo ukraiņu fašismu. Jo mums Polija nebūt nav Ukraina. Un šādā gadījumā ir pilnīgi iespējams, ka vēlāk var parādīties mākslinieciska ugunīga glezna ar lakonisku nosaukumu “Varšavas pēdējā diena”,” paziņoja Krievijas deputāts.

Kremļa amatpersonas un propagandisti aizgūtnēm stāsta par Polijas agresīvo politiku, kā tā kāro sagrābt kaimiņvalstu teritorijas, lieliski ilustrējot “ķeriet zagli!” taktiku, kamēr Krievija pati uzbrūk kaimiņvalstīm un sagrābj to daļas. Vēl vairāk, Krievijas un Baltkrievijas propagandas raidījumos nacistu stilā pastāvīgi draud Polijai ar iznīcināšanu un sadalīšanu.

Pavasarī Šeremets aicināja beidzot izsludināt vispārējo mobilizāciju, tiesa, pats uz fronti nav rāvies.