foto: AP/Scanpix
Viņš bija labs peldētājs. Noslīcis jau otrais Baltā nama pavārs
Baltā nama šefpavārs Tafari Kempbels.
Pasaulē
2023. gada 25. jūlijs, 09:33

Viņš bija labs peldētājs. Noslīcis jau otrais Baltā nama pavārs

Jauns.lv

Vīrietis, kurš noslīka, braucot ar sup dēli dīķī pie bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas Martas Vinjarda muižas, ir identificēts kā bijušais ģimenes personīgais šefpavārs.

Pirmdienas pēcpusdienā varasiestādes apstiprināja, ka 45 gadus vecā Tafari Kempbela līķis tika atrasts 8 pēdu dziļumā aptuveni 100 pēdu attālumā no Obamu īpašuma Edgartaunas Lielā dīķa krastiem.

Kempbels iepriekš strādāja par pavāra palīgu Baltā nama virtuvē, kamēr Baraks Obama bija prezidenta amatā, un, beidzoties viņa pilnvaru laikam, tika nolīgts par viņa personīgo darbinieku.

Obamas personīgā šefpavāra Tafari Kempbela Instagram foto

Vīrietis, kurš noslīka, braucot ar sup dēli dīķī pie bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas Martas Vinjarda muižas, ir identificēts kā ...

gallery icon

Neatliekamās palīdzības dienesti svētdienas vakarā tika nosūtīti uz 30 akrus lielo īpašumu Turklendas līča ielā 79 pēc ziņojuma par "iespējamu noslīkšanu" netālu esošajā ūdenī.

Naktī no īpašuma tika uzsākti glābšanas darbi, iesaistot ūdenslīdējus, krasta apsardzes helikopterus un vairāku aģentūru resursus.

Kempbela līķis beidzot tika atrasts pirmdien ap plkst. 10.00, izmantojot no laivas izvietotos sonāra skenerus.

Policija apstiprināja, ka Obamu ģimene incidenta laikā nebija mājās.

"Tafari bija mīlēta mūsu ģimenes daļa," teikts Obamu ģimenes paziņojumā pirmdien.

"Kad mēs viņu pirmo reizi iepazinām, viņš bija talantīgs Baltā nama pavārs - radošs un aizrautīgs par ēdienu un tā spēju apvienot cilvēkus. Turpmākajos gados mēs viņu iepazinām kā siltu, jautru, ārkārtīgi laipnu cilvēku, kas padarīja visu mūsu dzīvi nedaudz gaišāku." 

"Tāpēc, kad gatavojāmies pamest Balto namu, mēs lūdzām Tafari palikt ar mums, un viņš dāsni piekrita. Kopš tā laika viņš ir daļa no mūsu dzīves, un mūsu sirdis ir salauztas, ka viņš ir aizgājis."

"Šodien mēs pievienojamies visiem, kas pazina un mīlēja Tafari, jo īpaši viņa sievai Šerīzai un viņu dvīņu zēniem, Ksavieram un Savinam, sērojot par patiesi brīnišķīga cilvēka zaudējumu."

Kamēr Obamas sēro par savu personīgo šefpavāru, interneta lietotāji ziņu par Tafari Kempbela nāvi uzņēma visai dīvaini. Patiesībā, tiklīdz šī ziņa parādījās sociālajos tīklos, cilvēki norādīja, ka šī nav pirmā reize, kad kāds Baltā nama šefpavārs noslīcis.

Iepriekš, 2015. gadā, arī šefpavārs Valters Šeibs noslīka Ņūmeksikā. Toreiz viņš bija prezidenta Bila Klintona sievas Hilarijas Klintones šefpavārs.

Kopš tā laika ir izplatītas sazvērestības teorijas, un interneta lietotāji salīdzina abu Baltā nama šefpavāru nāves gadījumus. Kāds lietotājs pat komentēja tviterī, daloties ar 2015. gada ziņu izgriezumu par Valtera Šeiba nāvi no izdevuma Insider: