foto: REUTERS/SCANPIX
Bordeļos piedāvā “sodīt ukraiņu meitenes”: Krievijas prostitūtas stāsta par pieredzi ar kara traumētajiem vīriešiem
Krievu karavīri izmantojot arī virtuālos pakalpojumus un regulāri pašapmierinās tranšejās, kaujas pozīcijās – tieši pie frontes līnijām.
Pasaulē
2023. gada 14. jūlijs, 06:53

Bordeļos piedāvā “sodīt ukraiņu meitenes”: Krievijas prostitūtas stāsta par pieredzi ar kara traumētajiem vīriešiem

Jauns.lv

Starp tiem, kuriem ir dziļa izpratne par Ukrainā karojošo krievu karavīru emocionālo stāvokli un domāšanu, ir arī intīmo pakalpojumu sniedzējas, kurām frontē nonākušie uztic savus lielākos noslēpumus, atklājies krievu medija “Insider” intervijās.

Medija uzrunātās sievietes atklāja, ka karš pamatīgi ietekmējis okupantu valsts militāristu-klientu garīgo labsajūtu, gan izraisot krīzi seksa pakalpojumu industrijā, gan vienlaikus novedot pie pieprasījuma pieauguma.

Krievijai uzsākot karu, neesot bijis skaidrs, kā tas ietekmēs prostitūtu darbu.

Pirms mobilizācijas izsludināšanas viss bijis normāli, bet pēc tam notikusi vīriešu masveida izceļošana uz ārzemēm, vēsta “Insider”.

Projām devās vīrieši, kuriem bija līdzekļi, lai apmaksātu šāda veida pakalpojumus, un viņi bija aktīvi patērētāji.

“Otrajā aizbraucēju vilnī ietilpa tie, kam draudēja iesaukšana armijā. Viņi aizbrauca, bet mēs zaudējām savus klientus un ienākumus,” medijam stāsta kāda no intervētajām sievietēm.

“Tas radīja ievērojamus riskus sievietēm, kuras piedāvāja šādus pakalpojumus. Piemēram, viņas sāka pieņemt klientus, kurus agrāk nebūtu pieņēmušas. Ne visas savulaik strādāja ar imigrantiem no Vidusāzijas, bet tagad to dara, jo citu klientu nav [...]” turpina sieviete, sarunā ar “Insider”.

Seksa darboņu kopiena esot ļoti daudzveidīga, atšķiras arī viņu attieksme pret notiekošajiem notikumiem. Ir tādas, kas dedzīgi iestājas pret karu un novēl Ukrainai uzvaru, bet citas atbalsta Krieviju, intervējamā stāsta krievu medijam.

Rudens iesaukums obligātajā militārajā dienestā Krievijas pilsētā Ivanovā

Jauniesaucamie krievijas jaunieši iziet medicīnisko pārbaudi Ivanovas rekrutēšanas centrā.

gallery icon

Dažos bordeļos piedāvā “sodīt ukraiņu meitenes”

“Un tad ir sievietes, kurām svarīgākais ir viņu darbs. Dažas pat izmanto karu mārketingā. Piemēram, esmu saskārusies ar reklāmām Maskavā un Sanktpēterburgā, kuras piedāvā atlaides frontē pabijušajiem. Esmu redzējusi salonus, kas reklamē pakalpojumus, kur klienti var nākt un sodīt “sliktos ukraiņus” jeb, citiem vārdiem sakot, “sodīt ukraiņu meiteni. Vīrieši paši sākuši pieprasīt atlaides iepazīšanās vietnēs vai zvanot, atsaucoties uz reklāmām, sakot tādas lietas kā: “Es cīnījos, es aizstāvēju savu dzimteni, un tu man esi parādā vai nu bezmaksas pakalpojumus, vai zemāku cenu,” medijam “Insider” stāsta sieviete.

Novosibirskā, ceļa malā darbojas kāda sieviete vārdā Andžela. Viņas izvēlētā lokācija – netālu no mobilizācijas punktiem un Aizsardzības ministrijas paspārnē esošām iestādēm.

Šīs vietas čum un mudž no vīriešiem, kuri meklē atbrīvošanos no stresa. Kad vīrieši iznāk no šiem birojiem un pamana Andželu ar viņas mašīnu, viņi dodas pie viņas ar domu mazināt stresu. “Insider” vēsta, ka sieviete ir kļuvusi par vietējo atrakciju.
“Viņai karš ir orientieris potenciālo klientu atrašanai. Kādā interneta diskusijā pat lasīju, ka uz viena no Ukrainai paredzētajiem lādiņiem bija uzraksts “no Andželas”.

Daži suteneri savus bordeļus pārvietojuši tuvāk teritorijām, kurās iesaucamie iziet apmācību.

Vīrieši tur ir bez savām dzīvesbiedrēm, bet viņiem ir pietiekami daudz naudas. “Insider” intervētā sieviete norāda, ka notiekošais ir savests “harmonijā” ar vietējām likumu sargājošajām iestādēm.

Taču jau karojušo un atgriezušos klientu uzvedība esot ļoti dažāda, atklāj sieviete.

Ja cilvēks miera laikā bija racionāls, tad tie parasti tādi arī paliek, bet, ja jau pirms tam ir bijusi agresija, tad pēc frontes parasti ir vēl sliktāk.

Uz ielām Rostovā pie Donas - kara tehnika. Prigožins draud gāzt Krievijas militāro vadību. 2023. gada 24. jūnijs

gallery icon

“Sanktpēterburgā bija gadījums, kad vesela grupa – septiņi, astoņi vīrieši, kuri atradās atvaļinājumā no militārā dienesta – izraisīja incidentu. Vienam no viņiem bija granāta, un viņš draudēja to detonēt, izraisot meiteņu bailes un paniku. Vēlāk atklājās, ka granāta nav īsta, taču meitenes tobrīd to nezināja. Lai gan šādi muļķi noteikti atrodami arī miera laikā, tagad tas ir īpaši biedējoši ieroču pieejamības dēļ,” medijam “Insider” stāsta sieviete.

Meitenes reizēm dalās stāstos par klientiem, kuri stāsta, ka karā ir cīnījušies un ka, lai arī viņiem it kā jādodas atpakaļ, viņi to nevēlas, jo tur esot elle. Tomēr izeju viņi neredz.

Krievu karavīri izmantojot arī virtuālos pakalpojumus un regulāri pašapmierinās tranšejās, kaujas pozīcijās – tieši pie frontes līnijām.

Virtuālo pakalpojumu cena parasti ir daudz zemāka. Tie var ietvert vienkāršu runāšanu par seksuālām tēmām, vīrietis var izvēlēties ieslēgt savu kameru vai neieslēgt.

Daudzas meitenes gan pieprasa ieslēgt kameru, lai pārliecinātos, ka otrā galā nav piedzērušos, nepilngadīgu pusaudžu bars, raksta “Insider”.

Šad tad regulārie klienti pazūd, un rodas jautājums – beigusies nauda, atraduši kādu citu, vai nogalināti.

Putina prēmiju iztērē prostitūtās

Kāda cita sieviete tikmēr medijam atklāj, ka krievu karavīru smadzenes esot izskalotas tā, ka sarunas atsauc atmiņā ainas ar fanātiskajiem “Islāma valsts” teroristiem.

“Man bija saskare ar klientu, kurš brīvprātīgi bija iestājies armijā. Viņš saņēma prēmiju no Putina un nolēma to tērēt prostitūtām. Viņš mums to visu atdeva. Viņš bija laimīgs un runāja par to, kā viņam ir paveicies ar mums. Viņš nemitīgi dzēra viskiju un klausījās propagandas dziesmas par karu “YouTube”,” medijam “Insider” pauda intervējamā.

Vīrietis teicis, ka brauks atpakaļ, ka jāaizstāv dzimtene: “Viņš nebija traks, bet nepārprotami apmāts. Tāds kā tie ISIS [“Islāma valsts”] cilvēki. Vārdos nevar aprakstīt sajūtu, redzot cilvēku šādā stāvoklī. Un viņš bija jauns un nebija dumjš [...].”

“Man šķiet, ka viņi vienkārši neapjēdz, ka nāksies nogalināt citus cilvēkus. Sievas nesaprot, kam vīriem būs jāiziet cauri. Ko viņiem nozīmē vārds “karš”? Viņu vīri iet karā un atved naudu, bet viņas negrib domāt par to, kas aiz tā visa slēpjas. Daudzas no viņām ir alkatīgas. Piemēram, vīrs ir dzērājs, un viņa var pat domāt: “Viņi viņu nogalinās. Es saņemšu prēmiju, un viņš saņems to, ko ir pelnījis,” savas domas pauda kāda no intervētajām sievietēm.

Kara dēļ daudzas Krievijas prostitūtas ķērušās arī pie darba ārzemēs, jo Maskavā darba iespēju trūkst, sarunās ar “Insider” atklāj sievietes.