foto: EPA/Scanpix
Itālijā sola pat gandrīz 50 grādus - Dienvideiropu pārņēmis karstuma vilnis
Dāmas Spānijas pilsētā Malagā slēpjas ēnā no karstuma.
Pasaulē
2023. gada 13. jūlijs, 08:01

Itālijā sola pat gandrīz 50 grādus - Dienvideiropu pārņēmis karstuma vilnis

Jauns.lv/LETA

Dienvideiropu un Āfrikas ziemeļrietumus pārņēmis karstuma vilnis, un tuvākajās dienās iespējama rekordaugsta temperatūra. Gaidāms, ka dažviet Spānijā, Francijā, Grieķijā, Horvātijā un Turcijā temperatūra pārsniegs 40 grādus pēc Celsija.

Itālijā temperatūra var sasniegt pat 48,8 grādus. Sarkanā trauksmes brīdinājums izsludināts 10 pilsētās, tostarp Florencē un Romā.

Otrdien Itālijas ziemeļos karstuma dēļ gāja bojā kāds vīrietis ap četrdesmit gadiem.

Itālijas mediji ziņoja, ka 44 gadus vecais strādnieks gājēju pārejas līnijas Lodi pilsētā netālu no Milānas, pirms viņš sabruka no karstuma. Viņš tika nogādāts slimnīcā, kur vēlāk nomira.

"Mēs saskaramies ar nepanesamu karstuma vilni," tviterī ierakstīja itāļu politiķis Nikola Fratuāni, "varbūt ir tā, ka karstākajās stundās tiek veikti visi noderīgie piesardzības pasākumi, lai izvairītos no tādām traģēdijām kā šodien Lodi."

Eiropā visu laiku karstākā temperatūra - 48,8 grādi tika reģistrēta netālu no Sirakūzām, Itālijai piederošajā Sicīlijas salā 2021. gada augustā.

Pagājušajā gadā karstuma dēļ Eiropā gāja bojā vairāk nekā 60 000 cilvēku. Pastāv bažas, ka šis karstuma vilnis šovasar varētu izraisīt daudz vairāk nāves gadījumu.