NATO līderu tikšanās VIļņā. 12.07.2023

Šajā nedēļā Lietuvas galvaspilsētā Viļņā tiekas NATO valstu līderi, kur tiek apspriests nozīmīgs jautājumu loks - Zviedrijas pievienošanās militārai aliansei, ...

gallery icon
Pasaulē
2023. gada 12. jūlijs, 15:36

FOTO: līksmība, smaidi un bučas. NATO valstu līderu tikšanās Viļņā

Jauns.lv

Šajā nedēļā Lietuvas galvaspilsētā Viļņā tiekas NATO valstu līderi, kur tiek apspriests nozīmīgs jautājumu loks - Zviedrijas pievienošanās militārai aliansei, Ukrainas iespējā pievienošanās, drošības garantijas tai, kā arī militārās palīdzības apjomu palielināšana.

Tikšanās starplaikos, kad nozīmīgie jautājumi netiek apspriesti, valstu līderi labprāt pozē fotogrāfiem un neslēpj tikšanās prieku. Fotogrāfijās redzamas ainas ar valstu līderiem, kas nudien nav ierastas oficiālajās foto lentēs – britu premjers pārsmējies kopā ar Itālijas premjerministri, Eiropas Komijas prezidente Urzula fon der Leiena bučojas ar Makrona sievu gluži kā senas draudzenes, bet Kariņš to visu priecīgi vēro.

Protams, viens no svarīgākajiem samita viesiem ir Ukrainas Volodimirs Zelenskis, kurš ir ieradies ar sievu. Protams, faktiski visi NATO valstu līderi steidz aprunāties ar viņu, kā arī, iespējams, pavēstīt par kārtējo palīdzību karā pret Krieviju.