Pasaulē
2023. gada 19. jūnijs, 11:40

VIDEO: ukraiņu specvienība ienaidnieka aizmugurē iekļūst okupantu ierakumos un izrēķinās ar pārsteigtajiem krieviem (18+)

Jauns.lv

Speciālo operāciju spēku (SOF) karavīri Ukrainas dienvidos veica uzbrukumu aiz ienaidnieka līnijām. Iekļuvuši iebrucēju ierakumos, viņi iznīcināja 10 Krievijas armijas karavīrus.

Ukrainas dienvidos, veicot uzdevumu, 73. speciālā jūras centra kaujiniekiem izdevās iekļūt aiz ienaidnieka līnijām.

"SOF karavīru kaujas grupa ienaidnieku pārsteidza," teikts ziņojumā.

Atguvušies no pārsteiguma, daži ienaidnieka karavīri mēģināja pretoties. Bet, kā piebilst militārpersonas, tas viņiem nepalīdzēja.

foto: Ekrānuzņēmums
Ukraiņu specvienība pirms ieiešanas okupantu ierakumos.

Video redzams, ka ukraiņu karavīri iekļuvuši okupantu ierakumos, kur likvidē vairākus krievus. Okupanti, neko nenojaušot, paši izskrien ukraiņu karavīru virzienā, kur tiek nošauti. Pēcāk apjautuši, ka ierakumos nav vieni, viņi sāk aizstāvēties, bet ukraiņu karavīri pieprasa viņiem padoties, saglabājot savu dzīvību.

Situācija frontē

Pēc Ģenerālštāba teiktā, Krievijas militārie spēki koncentrēja savus galvenos spēkus Limanas, Bahmutas, Avdijivkas un Marjinkas virzienā. Norādītajos frontes sektoros aizvadītajā diennaktī notikušas 24 kaujas sadursmes.

Doneckas apgabala Bahmutas rajonā ienaidnieks mēģināja virzīties uz priekšu Orihova-Vasiļivka (Bahmutas apgabals) virzienā, taču nesekmīgi. Kā savā ziņojumā precizē Kara pētījumu institūts, Ukrainas bruņotie spēki pavirzījās uz priekšu Doneckas apgabala Kliščivkas apgabalā.

Pēc aizsardzības ministra vietnieces Hannas Maļara teiktā, Berdjanskas un Melitopoles virzienos tika atbrīvoti 8 ciemi, tostarp Zaporižjas apgabala Pjatihatkas ciems, par kura zaudēšanu okupanti ziņoja 18. jūnijā, bet pēc tam pārdomāja un apgalvoja, ka sekmīgi atvairījuši visus Ukrainas aizsardzības spēku uzbrukumus.