foto: AP/Scanpix
Ukrainas armija uzbrūk vairākās vietās Bahmutas pusē, norāda Kijiva
Ukraiņu karavīrs priecājas.
Pasaulē
2023. gada 9. jūnijs, 17:30

Ukrainas armija uzbrūk vairākās vietās Bahmutas pusē, norāda Kijiva

Jauns.lv/LETA

Ukrainas karavīri Bahmutas virzienā veic aktīvas kauju darbības vairākos iecirkņos, pavēstīja Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Hanna Maļara.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Bahmutas virzienā ienaidnieks savelk rezerves un cenšas noturēt ieņemtās pozīcijas. Īsteno mēģinājumus uzbrukt, bet neizdodas. Šobrīd mūsu aizstāvji veic aktīvas kauju darbības vairākos Bahmutas virziena iecirkņos," platformā "Telegram" pavēstīja Maļara.

Visos frontes posmos situācija ir saspringta, bet epicentrs ir austrumi, viņa norādīja.

"Pretinieks turpina koncentrēt galvenos pūliņus Limanas, Bahmutas, Avdijivkas un Marjinkas virzienos. Turpinās smagas kaujas. Visos virzienos ienaidnieks veic aviācijas triecienus un veic apšaudes ar artilēriju un mīnmetējiem. Tiesa gan, ienaidniekam neizdodas sasniegt savus mērķus. Mūsu aizstāvji atvaira uzbrukumus," sacīja Maļara.

Zaporižjas virzienā piektdien turpinās pozīciju kaujas, bet Krievijas karaspēks veic aizsardzības darbības, norādīja ministra vietniece.

Ceturtdien Maļara pavēstīja, ka Zaporižjas virzienā Orihovā ienaidnieks veic aktīvas aizsardzības darbības un ka turpinās kauja par Velika Novosilku.