foto: Shutterstock
NASA analizē noslēpumainās parādības
Vienā no gadījumiem atklājās, ka dīvainos signālus raida mikroviļņu krāsns.
Pasaulē
2023. gada 11. jūnijs, 05:29

NASA analizē noslēpumainās parādības

Kas Jauns Avīze

NASA pirmo reizi atklātā sanāksmē dalījusies pieredzē ar pētījumiem par nezināmiem anomāliem objektiem un parādībām. Īpaša grupa šim nolūkam izveidota pērn jūnijā un nodarbojas ar UAP ("Unidentified Aerial Phenomena" – nezināmām gaisa parādībām).

Šis ir jauns termins, ar ko apzīmē gan debesīs un kosmosā, gan zem ūdens novērotas parādības, kuras nevar uzreiz identificēt un izskaidrot. Grupa izpētījusi vairāk nekā 800 ziņojumu, un tikai divi līdz pieci procenti vismaz pagaidām ir mīkla.

Daudzām sākotnēji mīklainām parādībām tomēr bijis kaut negaidīts, bet racionāls izskaidrojums. Austrālijā pētnieki uztvēra neparasti dīvainus radioviļņus un nekādi netika skaidrībā par to izcelsmi, līdz ievēroja, ka tie parādās pusdienas pārtraukumos – izrādījās, ka jutīgās ierīces uztver signālus no pašu zinātnieku lietotās mikroviļņu krāsns.

Bijušais astronauts, ilggadējais pilots Skots Kellijs pastāstījis, kā kopā ar otro pilotu domājuši, ka redz NLO, bet, pielidojot tuvāk, atklājās, ka tas ir Bārts Simpsons – gaisa balons animācijas seriāla varoņa formā.

ASV rietumos kara lidmašīnas uzņemtā video labi redzamie spilgtie gaismas punkti debesīs tomēr nav bijuši citplanētiešu kuģi, bet gan pasažieru aviolaineris.

Pentagona atskaitē par 2021. gadu teikts, ka no kara pilotu 144 novērojumiem kopš 2004. gada tikai viens nav guvis izskaidrojumu. Amatpersonas neizslēdz versiju par ārpuszemes izcelsmi.