foto: KeswickMountainRescueTeam /SWNS
Izglābts pārguris suns, kas uzkāpis Anglijas augstākajā virsotnē
Kesvikas kalnu glābšanas komanda glābj suni.
Pasaulē
2023. gada 17. maijs, 13:23

Izglābts pārguris suns, kas uzkāpis Anglijas augstākajā virsotnē

Jauns.lv

13 cilvēku liela glābēju komanda vairāk nekā četras stundas ilgā operācijā no Anglijas augstākā kalna ir izglābusi ievainotu un nogurušu suni, vēsta CNN.

Pēc glābēju teiktā, 33 kilogramus smagais suņuks sestdien "atteicās kustēties" no Scafell Pike, kas atrodas Ezeru rajona nacionālajā parkā, Anglijas ziemeļrietumos.

Kā ziņo Kesvikas kalnu glābšanas komanda, kas uz palīdzību nosūtīja 13 glābējus, suņa saimnieki palīdzību lūdza plkst. 18.25 (13.25 pēc Eiropas laika).

Glābēji ielika suni maisā uz nestuvēm un nonesa dzīvnieku no kalna, teikts komandas paziņojumā.

"Neskatoties uz to, ka suns ir diezgan liels - 33 kg, bija prieks nest tik salīdzinoši vieglu cietušo. Cietušais visu laiku saglabāja vēsu, mierīgu un pozitīvi karalisku izskatu," teikts paziņojumā.

Glābšanas operācija bija komandas 42. misija šogad, un kopumā tā ilga 4 stundas un 18 minūtes.

Šī nav pirmā reize, kad glābējiem ir nācies palīdzēt sunim nokāpt no kalna.

2020. gada jūlijā no Scafell Pike vajadzēja glābt 54 kilogramu smagu sanbernāru vārdā Deizija, kura izrādīja sāpes pakaļkājās un atteicās kustēties.

foto: AFP/Scanpix
2020. gadā izglābtais Sanbernārs Deizija.

Glābšanas operācijai kopumā bija nepieciešamas piecas stundas, un tajā iesaistījās 16 Vesdeilas kalnu glābšanas komandas locekļi.

Scafell Pike ir Anglijas augstākais kalns, kas sasniedz 978 metrus. Tas atrodas slavenajā Ezeru apgabalā, UNESCO aizsargājamā teritorijā, ko iecienījuši atpūtnieki.