foto: Facebook, Scanpix
Atklāj detaļas par Anglijā nogalināto lietuvieti Egli: 5 bērnu māmiņa dažas stundas pirms traģēdijas meklēja palīdzību
Pulksten 5.30 no rīta piecu bērnu māte Egle Vengaliene nosalusi klauvēja pie loga un meklēja palīdzību. Pēc pāris stundām parka dīķī atrasts viņas līķis.
Pasaulē
2023. gada 12. maijs, 14:57

Atklāj detaļas par Anglijā nogalināto lietuvieti Egli: 5 bērnu māmiņa dažas stundas pirms traģēdijas meklēja palīdzību

Jauns.lv

Jauns.lv

Pirms diviem gadiem Brendonas lauku parkā (Brandon Country Park) Anglijas pilsētā Safolkā tika atrasts 35 gadus vecās lietuvietes Egles Vengalienes līķis, un pieci bērni palika bez mātes. Pēc diviem gadiem atklājies, ka sieviete pirms nāves bija meklējusi palīdzību aprūpes namā, ziņo BBC.

Egles Vengalienes līķis tika atrasts Brendonas lauku parkā 2021. gada 9. aprīlī. Pulksten 5.30 no rīta kāda sieviete klauvēja pie aprūpes nama loga Brendonas parkā.

Kā vēsta BBC, mājas darbinieki izmeklēšanas laikā pastāstīja, ka, kad sieviete klauvēja pie loga, viņa bija slapja, nosalusi, bez mēteļa un apaviem. Pēc darbinieku teiktā, sieviete vēlējās palīdzību, lai iekļūtu mājā. Darbinieki paskaidrojuši, ka viņi nevar viņu ielaist, bet var izsaukt policiju un lūgt palīdzību.

foto: scanpix
Egle Vengaliene.

Pēc darbinieku teiktā, kad tika pieminēta policija, sieviete kļuva satraukta un sacīja: "Nekādas policijas, būs lielas nepatikšanas" - un aizbēga. Piecu bērnu mātes līķis tika atrasts dīķī pēc nepilnām divām stundām.

Par lietuvietes slepkavību tika turēts aizdomās viņas vīrs, taču lieta tika izbeigta pagājušajā gadā, pirms vēl sākās tiesas process. Kā ziņots, nebija pietiekamu pierādījumu, un pēcnāves ekspertīze parādīja, ka nāves cēlonis bija noslīkšana.

foto: https://www.facebook.com/BrandonCountryPark
Ieeja Brendonas parkā.

Kā šonedēļ tiesas sēdē pastāstīja Roberts Makdonalds, kurš tajā dienā atradās netālu no notikuma vietas, viņš pastaigājās ar suni, kad izdzirdēja kliedzienus, un steidzās pie dīķa. Tur viņš redzēja vīrieti, kurš mēģināja veikt mākslīgo elpināšanu.

Liecinieks stāstīja, ka vīrietis bija noliecies virs Vengalienes kundzes ķermeņa, kas līdz pusei atradās ūdenī. No pirmā acu uzmetiena Makdonalds nodomājis, ka vīrietis sievieti cenšas nosmacēt, bet, kad piegājis tuvāk, viņš secinājis un ir pārliecināts, ka vīrietis veic uzspiedienus uz krūškurvja - mākslīgo elpināšanu, vēsta BBC. 

Pēc aculiecinieka teiktā, viņš izsauca ātro palīdzību, steidzās pēc defibrilatora un centās palīdzēt sievietes vīram veikt mākslīgo elpināšanu. Tomēr, neraugoties uz viņu pūlēm, mediķi ieradās un paziņoja, ka lietuviete ir mirusi.

Tiek vēstīts, ka Vengalienes nāves izmeklēšana turpinās.