foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: aizdzīti ar ukraiņu tanku – kā realitātē izskatījās Prigožina aprakstītā krievu bēgšana no Bahmutas
Ukrainas puses publicēts video no drona skatījuma parāda, kādos apstākļos tad īsti krievu okupanti fronti steigā pameta
Pasaulē
2023. gada 10. maijs, 18:44

VIDEO: aizdzīti ar ukraiņu tanku – kā realitātē izskatījās Prigožina aprakstītā krievu bēgšana no Bahmutas

Jauns.lv

Vakar algotņu bandas “Vagner” dibinātājs Jevgeņijs Prigožins apgalvoja, ka Krievijas bruņoto spēku 72. brigāde 9. maijā pameta pozīcijas Bahmutas apgabalā. Ukrainas puses publicēts video atklāj, kas patiesībā notika.

“Šodien viena no Krievijas Aizsardzības ministrijas vienībām aizbēga no viena no mūsu flangiem, atstājot savas pozīcijas. Visi aizbēga un atsedza fronti, gandrīz divus kilometrus platu un 500 metru dziļu. Nu, mēs viņu kaut kā bloķējām,” sacīja Prigožins.

Algotņu bandas vadonis norādīja, ka savas pozīcijas atstājusi Krievijas armijas 72.brigāde.

Tikmēr Ukrainas puses publicēts video no drona skatījuma parāda, kādos apstākļos tad īsti krievu okupanti fronti steigā pameta.

Viņus no turienes aizdzina ukraiņu kājnieki un tanks:

“Vagner” iestrēguši pilsētā, kuru mēnešiem posta

Prigožins savā vakardienas video arī norādīja, ka Ukrainas bruņotie spēki "plēš Krievijas armijas un “Vagner” flangus" Bahmutā, pārgrupējas Zaporižjes virzienā un tuvākajā laikā sāks pretuzbrukumu.

Prigožins arī video norādījis, ka Krievijas Aizsardzības ministrija tā arī nav nodrošinājusi “Vagner” ar solīto munīciju. Pēc viņa teiktā, 8. maijā ministrijā notikusi sanāksme, kurā nolemts, ka “Vagner” saņems 10% no pieprasītās munīcijas.

Prigožins piebilda, ka “Vagner” neatstās Bahmutu vēl vairākas dienas. "Mēs neatstāsim Artemovsku (Bahmutas krieviskais nosaukums – red.), mēs būsim vēl dažas dienas. Mēs cīnīsimies, un tad mēs to izdomāsim,” viņš norādīja.

Prigožins arī piebilda, ka Aizsardzības ministrija esot draudējusi algotņiem ar apsūdzību nodevībā, ja “Vagner” pametīs Bahmutu.