Pasaulē
2023. gada 29. aprīlis, 23:04

"Krievija atrodas uz katastrofas sliekšņa!" Prigožins draud Putinam ar militāru dumpi

Jauns.lv

"Vagner" vadītājs Jevgeņijs Prigožins nosūtījis vēstuli aizsardzības ministram Sergejam Šoigu, pieprasot nodrošināt munīciju. Prigožins izvirzīja ultimātu, ja netiks atrisināta problēma ar piegādēm "Vagner", viņš sūdzēsies Putinam, algotņi pametīs savas pozīcijas Bahmutā un atkāpsies.

 "Vēršos pie Šoigu ar lūgumu nekavējoties izsniegt munīciju. Atteikuma gadījumā uzskatu par nepieciešamu informēt Augstāko virspavēlnieku (Putinu-red.) par esošo problēmu, lai pieņemtu lēmumu par turpmāku "Vagner" klātbūtni Bahmutā munīcijas trūkuma apstākļos. Lēmuma pieņemšanas termiņš ir šodien, 28.aprīlī," sacīja Prigožins.

Algotņu vadonis sacīja, ka "munīcija pietiek nevis nedēļām, bet gan dienām". "Ja trūkums neapstāsies,  daļu vienību būs spiestas atkāpties no šīs teritorijas, un tad viss pārējais sabruks," sacīja Prigožins.

Pēc viņa prognozēm, Ukrainas ofensīva sāksies ne vēlāk kā 15. maijā. "Mums jābeidz mānīt iedzīvotājus un stāstīt, ka ar mums viss ir kārtībā. Jāsaka godīgi - Krievija atrodas uz katastrofas sliekšņa,” uzsvēra Prigožins.

"Šobrīd esam nonākuši līdz tam, ka "Vagner" beidzas un pēc kāda neilga laika "Vagner" beigs pastāvēt," piektdienas vakarā sociālajos tīklos izplatītajā intervijā krievu propagandistam Semjonam Pegovam atzinis Prigožins.