foto: REUTERS/SCANPIX
Ziemeļkoreja aizslēdz pilsētu, jo pazudušas 653 lodes
Ēkas Hesanā. Fotogrāfēts no Ķīnas robežas
Pasaulē
2023. gada 27. marts, 13:07

Ziemeļkoreja aizslēdz pilsētu, jo pazudušas 653 lodes

Jauns.lv

Ziemeļkorejas varasiestādes nobloķējušas Hesanas pilsētu un pārmeklējušas iedzīvotāju mājas pēc tam, kad Korejas Tautas armija nozaudējusi 653 lodes, ziņo "Radio Free Asia".

Par notiekošo pilsētā medijam pastāstījuši divi anonīmi avoti.

Tas, ka pazudusi triecienšauteņu munīcija, atklājies 7. martā, pēc tam, kad Korejas Tautas armijas 7.korpusa karavīri atkāpās no pilsētas apgabala, kas atrodas uz robežas ar Ķīnu. Viņi tur tika izvietoti 2020. gadā, kad Covid-19 pandēmijas dēļ tika slēgtas Ziemeļkorejas robežas.

foto: REUTERS/SCANPIX
Ziemeļkorejas robežsargs Hesanā. Fotogrāfēts no Ķīnas robežas

"Viņi pilnībā atkāpās laika posmā no 25. februāra līdz 10. martam, taču tiek veikta plaša izmeklēšana, jo pārvietošanās procesā tika pazaudētas lodes," "Radio Free Asia" pastāstīja kāds Rjanganas provinces iedzīvotājs, kurš drošības apsvērumu dēļ vēlējās palikt anonīms.

Karavīri sākotnēji par nozaudēto munīciju nav ziņojuši, bet paši mēģinājuši pazudušās lodes atrast. "Bet, kad pazudušās lodes nevarēja atrast, viņi par to paziņoja iedzīvotājiem un sāka meklēšanu," pastāstīja vīrietis.

Policija un militārpersonas nobloķējušas pilsētu un iedzīvotāju mājās uzsākušas kratīšanas. Pilsēta netikšot atvērta, līdz visas lodes nebūs atrastas. Tie, kuri neziņos par atrastajām lodēm, tikšot sodīti. 

Ziemeļkorejas 70 gadu jubilejas svinību militārā parāde

ar godu valsts 70 gadu jubilejai Ziemeļkorejā šodien notikusi militārā parāde, bet atšķirībā no iepriekšējiem gadiem tajā nav izrādītas tālas ...

gallery icon

Otrs anonīmais avots medijam pastāstījis, ka varas iestādes pat ķērušās pie meliem, lai sabiedrībā izplatītu bailes.

"Viņi mēģināja izdarīt spiedienu uz iedzīvotājiem, blefojot, ka armijas atkāpšanās bija manevrs, kas saistīts ar valsts līdera drošību," pastāstījis anonīmais avots.

Kims Čenuns viesojas rūpnīcā, kur ražo pārtiku Ziemeļkorejas armijai

Attēlus, kas datēti ar 2014.gada 17.novembri, izsūtījusi Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra, informējot par valsts līdera Kima Čenuna gaitām novembra mēnesī. ...

gallery icon

Tādējādi cilvēki varētu interpretēt, ka valsts tiek pakļauta uzbrukumam, un armija piepeši devusies prom no pierobežas reģiona uz Phenjanu, lai tur aizsargātu Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu.

Saskaņā ar Ziemeļkorejas likumu personas, kas nelikumīgi glabā vai nodod glabāšanai šaujamieročus vai munīciju, var tikt nosūtītas uz darba nometni.

Ieskats noslēgtās Ziemeļkorejas veikalos

Liela daļa pārtikas produktu tiek ražota pašā Ziemeļkorejā, savukārt vairums nepārtikas preču - apavi, drēbes, rotaļlietas, tehnika - ievesta no ...

gallery icon

Ciems Ziemeļkorejā Ķīnas pierobežā

Ciems Ziemeļkorejā Ķīnas pierobežā

gallery icon