foto: AP/Scanpix
Krievijas armija uz laiku ir izsmēlusi uzbrūkošo potenciālu, norāda britu izlūkdienests
Ukrainas karavīri iet pa ielu Bahmutā, kur šobrīd ar krievu iebrucējiem notiek smagākās kaujas.
Pasaulē
2023. gada 17. marts, 12:10

Krievijas armija uz laiku ir izsmēlusi uzbrūkošo potenciālu, norāda britu izlūkdienests

Jauns.lv

Krievijas armija Donbasā uz laiku ir izsmēlusi uzbrukuma potenciālu, tāpēc centīsies to papildināt. Pat lokālās ofensīvas šobrīd ir problemātiskas, vēsta britu izlūkdienests.

Kā norādīts kopsavilkumā, pēdējās dienās Krievijas spēki un "Vagner" grupējums ieņēmuši placdarmus uz rietumiem no Bahmutkas upes Bahmutas centrā. Iepriekšējā nedēļā upe iezīmēja frontes līniju. Ukrainas bruņotie spēki turpina aizstāvēt pilsētas rietumu daļu.

Tomēr plašākā ziņā visā frontes līnijā Krievija uzrāda dažus no zemākajiem lokālās ofensīvas aktivitātes rādītājiem, kādi bija vērojami kopš 2023. gada janvāra.

Ukraiņu artilēristi cīnās pie Bahmutas

Ukraiņu artilēristi februāra kaujās cīnās pie Bahmutas. No karošanas brīvbrīžos, karavīri ieturas, sakārto sadzīvi un pozē fotogrāfam.

gallery icon


Pēc britu izlūkdienesta datiem, tas, visticamāk, saistīts ar to, ka Krievijas spēki uz laiku ir izsmēluši dislocēto formējumu kaujas iespējas līdz tādai pakāpei, ka pat lokālas ofensīvas pašlaik nevar būt pastāvīgas.

"Krievijas līderi, visticamāk, centīsies atjaunot uzbrūkošo spēku potenciālu pēc tam, kad būs papildināti personālsastāva un munīcijas krājumi. Tikmēr komandieri, visticamāk, būs spiesti izvēlēties starp uzbrukuma operāciju veikšanu vai visas līnijas drošu aizsardzību," norāda Lielbritānijas aizsardzības ministrijā.

Pēc britu izlūkdienesta datiem, pēdējās nedēļās artilērijas munīcijas trūkums Krievijai saasinājies līdz tādai pakāpei, ka daudzos frontes iecirkņos spēkā ir ļoti zemas normas.