foto: dpa/picture-alliance
Šoks Vācijā: divas meitenes atzinušās 12 gadus vecas vienaudzes slepkavībā
Vietā, kur tika atrasts meitenes līķis, tagad gulst ziedi un sveces
Pasaulē
2023. gada 14. marts, 17:12

Šoks Vācijā: divas meitenes atzinušās 12 gadus vecas vienaudzes slepkavībā

Jauns.lv

Vācijā aizdomās par 12 gadus vecas meitenes slepkavību pilsētā Freidenbergā aizturēti divi bērni, raksta vācu medijs dw.com. Meitene tika atrasta mirusi svētdien un vēlāk apstiprināts, ka viņa noslepkavota.

Aizdomās turamās par 12 gadus vecās meitenes slepkavību ir 12 un 13 gadus vecas meitenes, otrdien paziņojušas Vācijas varas iestādes.

Kā raksta vācu mediji, meitene pazudusi sestdienas vakarā, kad ap plkst. 17.30 devusies mājās no ciemošanās pie draudzenes. Īsākais ceļš mājup vedis caur meža apvidu. Pēc tam, kad meita nepārradās mājās, vecāki ziņoja policijai.

Ugunsdzēsēji, policisti un suņi pārmeklējuši teritoriju, kur meitene, identificēta kā Luīze, sestdienas vakarā, iespējams, gājusi.

foto: IMAGO/Rene Traut
Sestdien tika uzsākta plaša meklēšanas operācija

Svētdienas pēcpusdienā 12 gadus vecās meitenes līķis atrasts netālu no kādreizējās dzelzceļa stacijas, pie Reinzemes Pfalcas un Ziemeļreinas-Vestfālenes federālo zemju robežas.

Vācijas policija otrdien preses konferencē paziņoja, ka slepkavībā aizdomās turamie ir divi bērni no upures paziņu loka. Tiek ziņots, ka abas meitenes noziegumā atzinušās.

Autopsijā uz noslepkavotās meitenes ķermeņa atrastas vairākas dūrienu brūces. Tiek uzskatīts, ka meitene noasiņojusi līdz nāvei.

foto: AP/Scanpix
Vieta, kur tika atrasts 12 gadus vecās meitenes līķis

Mirušā bērna piemiņai Freidenbergas pilsētā, kas atrodas aptuveni 80 kilometru no Ķelnes, karogi izkārti pusmastā. "Mēs Freidenbergā esam dziļi satriekti, un mēs domās esam kopā ar meitenes tuviniekiem," sacīja pilsētas mēre Nikola Reške.

Atsaucoties uz aizdomās turamo vecumu, policijas amatpersonas atteicās sniegt sīkāku informāciju par iespējamo slepkavu identitāti, motīviem vai to, vai upuri viņas iepazinušas skolā.

Tā kā Vācijā kriminālatbildība iestājas no 14 gadu vecuma, abas aizdomās turamās netika arestētas, bet gan aizturētas jauniešu labklājības birojā, raksta ziņu aģentūra "Associated Press".

Tēmas