Ukrainas policija atradusi krievu karavīru, kurš sešus mēnešus slēpies pamestās ēkās
Krievu karavīrs no Ukrainas bruņotajiem spēkiem slēpies pusgadu. Foto: Harkivas apgabala policijas departaments
Pasaulē
2023. gada 14. marts, 10:13

Ukrainas policija atradusi krievu karavīru, kurš sešus mēnešus slēpies pamestās ēkās

Jauns.lv

Ukrainas policija aizturējusi Krievijas karavīru, kurš pēc Harkivas apgabala atbrīvošanas aptuveni sešus mēnešus bija slēpies pamestās ēkās, ziņo "The Guardian".

42 gadus vecais karavīrs no Krievijas 27. atsevišķās gvardes motostrēlnieku brigādes tika aizturēts pirmdien, kad policisti patrulēja Kupjanskas-Vuzlovijas rajona ciematos.

"Pēc viņa pārmeklēšanas izrādījās, ka vīrietis, kurš nāk no Maskavas apgabala, ir Krievijas Federācijas karavīrs," teikts policijas paziņojumā. "Aizturētais apgalvoja, ka ir slēpies pamestās ēkās kopš Kupjanskas rajona atbrīvošanas, ko veica Ukrainas bruņotie spēki."

Krievs, ģērbies civilajās drēbēs, acīmredzot atdalījies no savas vienības, okupantiem pagājušā gada septembrī bēgot no ukraiņu pretuzbrukuma. Joprojām nav skaidrs, kā viņam izdevies palikt nepamanītam sešus mēnešus.

Pēc krievu okupantu padzīšanas atklāta masu apbedījumu vieta Harkivas apgabalā pie Izjumas. 2022. gada septembris

gallery icon

Lai noskaidrotu visus Krievijas militārpersonas uzturēšanās apstākļus Ukrainas teritorijā, viņš nogādāts Kupjanskas policijas iecirknī.

Tikmēr Hersonas apgabala militārās administrācijas vadītājs Oleksandrs Prokudins pirmdien izplatījis paziņojumu, kurā teikts, ka apgabalā tiek ieviesta stingra komandantstunda, lai novērstu civiliedzīvotāju upurus, kamēr ukraiņu karavīri un policisti meklē krievu diversantus. 

Izpostītā Hersona pēc okupantu padzīšanas 2022. gada novembrī

gallery icon

"Lūdzu, izturieties pret situāciju ar izpratni," piebilda Prokudins. "Saglabājiet mieru un palīdziet aizsardzības spēkiem likvidēt Krievijas spēkus."

Zināms, ka Ukraina pārsteidza krievu okupantus ar negaidītu pretuzbrukumu kopš kara sākuma sagrābtajā Harkivas apgabalā pagājušā gada septembrī. Dažu dienu laikā Ukraina izspieda krievus no vairāk nekā 6000 kvadrātkilometru lielās teritorijas un nostiprināja savu kontroli pār Harkivas apgabalu, paceļot karogus pilsētās un ciematos, kurus sešus mēnešus bija okupējis Krievijas karaspēks.

Putina karš tuvplānā: Ukrainas otra lielākā pilsēta Harkiva un tās cilvēki 2022. gada martā

gallery icon

Drīz pēc teritorijas atbrīvošanas Ukrainas varas iestādes veica masveida meklēšanas operāciju, ejot no mājas uz māju un meklējot krievu karavīrus, kuri bija pamesti vai atstāti Ukrainas atbrīvotajās teritorijās, lai darbotos kā diversanti.

Vācijas ārlietu ministre izpostītajā Harkivā; 2023. gada 10. janvārī

Vācijas ārlietu ministre Annalēna Bērboka apmeklē krievu agresoru izpostīto Harkivu; 2023. gada 10. janvārī

gallery icon