foto: REUTERS/SCANPIX
Kijiva: Ukrainas armija joprojām tur Bahmutas aizsardzību
Izmantojot "2S5 Giatsint-S" haubici, ukraiņi apšauda krievu okupantu pozīcijas pie Bahmutas
Pasaulē
2023. gada 6. marts, 08:24

Kijiva: Ukrainas armija joprojām tur Bahmutas aizsardzību

Jauns.lv/LETA

Ukrainas karavīri nav aizgājuši no Bahmutas un turpina tur noturēt aizsardzību, svētdienas vakarā pavēstīja Ukrainas armijas austrumu grupējuma pārstāvis Serhijs Čerevatijs.

Šādi viņš Ukrainas kanālu telemaratona ēterā atbildēja uz ziņojumiem sociālajos tīklos, ka Ukrainas armija aiziet no Bahmutas.

"Tur ir iespēja nogādāt munīciju, provīziju, medikamentus, aizvest no turienes ievainotos. Jā, autoceļš Bahmuta-Kostjantiņivka ir samērā nedrošs. Tomēr mūsu vienības nodrošina iespēju piegādāt Bahmutai visu nepieciešamo," sacīja Čerevatijs.

Atbilstoši dažādu avotu ziņām Krievijas formējumi ir gandrīz aplenkuši Bahmutu. Šo Doneckas apgabala pilsētu krievi cenšas ieņemt jau vairākus mēnešus.

Ukraiņi kontrolējot tikai ceļus, kas ved uz pilsētu no dienvidrietumiem un rietumiem. Kaujas jau kādu laiku notiek pašā pilsētā, tās nomalēs.

Starp lodēm un sprādzieniem - skaudrā civiliedzīvotāju dzīve Bahmutā

Neraugoties uz mēnešiem ilgo karadarbību un Krievijas centieniem ieņemt Bahmutu, daudzi civiliedzīvotāji palikuši savos dzīvokļos un mājās. Foto redzams, kā ...

gallery icon

Ukraiņu artilēristi cīnās pie Bahmutas

Ukraiņu artilēristi februāra kaujās cīnās pie Bahmutas. No karošanas brīvbrīžos, karavīri ieturas, sakārto sadzīvi un pozē fotogrāfam.

gallery icon