1dienas
19stundas
30minūtes
06sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Ryanair" iekuļas skandālā — daļēji paralizētam pasažierim nākas pašam rāpties lidostas autobusā
Daļēji paralizēts pasažieris rāpjas autobusā (ekrānuzņēmums)
Pasaulē

"Ryanair" iekuļas skandālā - daļēji paralizētam pasažierim nākas pašam rāpties lidostas autobusā

Jauns.lv

Daļēji paralizēts “Ryanair” pasažieris ir sašutis, ka pēc novirzīta reisa nosēšanās citas pilsētas lidostā viņam paša spēkiem nācies ierāpties lidostas autobusā — ne aviosabiedrības, ne lidostas amatpersonām neienāca prātā viņam nodrošināt invalīdu krēslu un palīdzību, vēsta britu prese.

"Ryanair" iekuļas skandālā — daļēji paralizētam pa...

27 gadus vecais Spensers Votss ar ģimeni atgriezās Anglijas pilsētā Bristolē no ceļojuma Kanāriju salās, taču slikto laikapstākļu dēļ lidmašīna nosēdās Birmingemā. Viņš palūdza apkalpi sazināties ar lidostu, lai viņam piešķirtu invalīdu krēslu un palīdzību, taču lidostā neviens viņu nesagaidīja, un pasažieru pārpildītajā autobusā viņam nācās tikt paša spēkiem.

“Es jutos tik pazemots, ka man nācās ar rokām ierāpties autobusā,” stāstīja Votss. “Nepieciešamā palīdzība lidostā bija pasūtīta mēnesi iepriekš,” viņš sacīja. “Viņi lieliski zināja, ka lidmašīnā ir cilvēks ratiņkrēslā, kuram nepieciešama palīdzība, lai iekļūtu lidmašīnā un izkļūtu no tās.”

Ģimene bija satraukta, jo šāds incidents var negatīvi ietekmēt viņa veselību. “Tādiem kā mums spiediena čūlas ir nopietna lieta. Šādā situācijā, kad nākas rāpties pa grīdu bez paklāja, pastāv liels risks iedzīvoties spiediena čūlā un vismaz dažus mēnešus pavadīt gultā.” Turklāt viņa dēls sirgst ar autismu smagā formā, un šādas ainas var smagi ietekmēt bērna psihi.

Votss paziņoja, ka gaida atvainošanos no “Ryanair”, pretējā gadījumā nekad neizmantos viņu pakalpojumus. “Viņi neizpildīja savu aprūpes pienākumu.”

“Ryanair” paziņoja, ka tā kā nebija plānots lidot uz Birmingemu, ar šo lidostu nebija iepriekš sarunāta īpaša palīdzība, taču ekipāža to palūdza Birmingemas lidostai, taču lidostas pakalpojuma sniedzējs neizpildīja lūgumu. Lidostas amatpersonas notikušo nav komentējušas.