foto: REUTERS/SCANPIX
Bahmutā vēl palikuši ap 4000 civiliedzīvotāju
Pasaulē
2023. gada 1. marts, 07:23

Bahmutā vēl palikuši ap 4000 civiliedzīvotāju

Jauns.lv/LETA

Kauju pārņemtajā Ukrainas pilsētā Bahmutā vēl ir palikuši ap 4000 civiliedzīvotāju, un ANO ir satraukta par viņu stāvokli, otrdien paziņoja ANO ģenerālsekretāra Antoniu Gutērreša preses sekretārs Stefans Dižarriks.

Dižarriks otrdien preses konferencē Ņujorkā pavēstīja, ka ANO humānās palīdzības darbinieki raizējas par Bahmutā palikušo mierīgo iedzīvotāju stāvokli.

"Mūsu partneri uz vietas paziņoja, ka pilsētā palikuši apmēram četri tūkstoši civilpersonu - pirms kara šeit dzīvoja 73 tūkstoši," sacīja ANO vadītāja preses sekretārs.

Viņš piebilda, ka "drošības situācija saglabājas saspringta, humānās palīdzības organizācijām piekļuve šim rajonam ir ļoti apgrūtināta, tāpēc iedzīvotājiem nākas iztikt ar tiem pirmās nepieciešamības priekšmetiem, kas jau agrāk tika nogādāti uz Bahmutu".

Dižarriks atzīmēja, ka visas nepieciešamās kritiskās struktūras, tostarp ūdensvads, elektroapgāde un apkure, šajā pilsētā nedarbojas, jo ir sabojāta civilā infrastruktūra.

"Mēs uzsveram, ka civiliedzīvotājiem jābūt aizsargātiem un viņiem jādod iespēja droši pamest karadarbības rajonu virzienā, kuru viņi paši izvēlēsies," uzsvēra ANO vadītāja preses sekretārs.