foto: AFP/Scanpix
"Jūs sakāt "iebrukums", bet es uzskatu, ka tā ir Krievijas interešu aizstāvība" - Lukašenko paziņo, ka nevēlas karu, bet ir gatavs tajā iesaistīties
Ukrainas varas iestādes pašas izprovocējušas Krievijas specoperāciju, sacīja Lukašenko.
Pasaulē
2023. gada 16. februāris, 16:16

"Jūs sakāt "iebrukums", bet es uzskatu, ka tā ir Krievijas interešu aizstāvība" - Lukašenko paziņo, ka nevēlas karu, bet ir gatavs tajā iesaistīties

Jauns.lv

"Esmu gatavs atkal piešķirt Baltkrievijas teritoriju Krievijas ofensīvai. Es arī esmu gatavs kopā ar Krievijas iedzīvotājiem karot no Baltkrievijas teritorijas, bet tikai gadījumā, ja kaut viens karavīrs no Ukrainas atnāks pie mums nogalināt manus cilvēkus," preses konferencē sacīja Baltkrievijas vadonis Aleksandrs Lukašenko, vēsta "Meduza".

"Mēs zinām, kas ir karš. Mēs negribam karu. Un mēs nekādā gadījumā negrasāmies ievest savu karaspēku Ukrainas teritorijā. Mobilizāciju mēs neesam pieteikuši. Bet karam gatavojamies plānā, lai pret mums netiktu izdarīta agresija.

Jūs sakāt "iebrukums", bet es uzskatu, ka nevis iebrukums, bet Krievijas un to cilvēku, kuri tur dzīvoja, - krievu cilvēku - interešu aizstāvēšana. Ukrainas varas iestādes pašas izprovocējušas Krievijas specoperāciju. Vajadzēja vienoties ar Krieviju, lai nebūtu kara, bet viss bija vērsts uz to, lai atraisītu karu.

Gribat mieru Ukrainā - sāksim ar rītdienu runāt par mieru. Ar Krieviju var vienoties par neticamo, ja neliek priekšnoteikumus. Jārīko sarunas ar Ukrainas militāristiem - un tad politiķi Kijivā dziedās. Tagad eiforija: "agresors" un viss pārējais. It kā taisnīgi, šobrīd tā ir. Bet paies laiks un Vladimiram Zelenskim pajautās: "Kas tālāk?" Bet Zelenskim - karš līdz pēdējam ukrainim. Jebkurš karš beidzas ar mieru, tāpēc tagad to pabeigsim. Šobrīd ir izdevīgāki nosacījumi Ukrainai.

Šis ir īss Aleksandra Lukašenko atbilžu atstāstījums uz žurnālistu jautājumiem preses konferencē Minskā. Pārstāstījums balstīts uz aģentūras "Belta" un BBC Krievu dienesta ziņojumiem.