foto: Ekrānuzņēmums no twitter @nexta_tv
No Krievijas gūsta atbrīvoti vēl 116 Ukrainas aizstāvji
Atbrīvotie krievijas gūstā turētie ukraiņi, 2023. gada 4. februāris.
Pasaulē
2023. gada 4. februāris, 15:23

No Krievijas gūsta atbrīvoti vēl 116 Ukrainas aizstāvji

Jauns.lv

Pēc kārtējās gūstekņu apmaiņas no Krievijas gūsta atbrīvoti vēl 116 Ukrainas aizstāvji, "Telegram" pavēstīja Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermarks.

Pēc Jermaka teiktā, "izdevās atgriezt 116 mūsu cilvēkus, Mariupoles aizstāvjus, Hersonas partizānus, snaiperus no Bahmutas apgabala un citus mūsu varoņus". 

To skaitā ir 87 karavīri no bruņotajiem spēkiem, no kuriem divi ir no specvienības spēkiem, astoņi karavīri ir no militārā izlūkdienesta, septiņi Zemessargi, seši no Valsts policijas, pieci robežsargi, divi no Jūras spēkiem un Valsts ārkārtas situāciju dienesta.Viņu vidū ir divi virsnieki un 114 ierindnieki un seržanti.

"Mēs turpinām savu darbu. Mēs visus atgriezīsim," uzsvēra Jermaks.

Kā telegrammā atzīmē Karagūstekņu ārstēšanas koordinācijas štābs: "Divdesmit trīs atbrīvotie aizstāvji ir ievainoti vai slimi, daži ir zaudējuši ekstremitātes apsaldējumu dēļ. Jaunākajam no atbrīvotajiem karavīriem nesen apritēja 20, vecākajam – 62 gadi. "

Galvenā mītne piebilda, ka "turpinās darbs pie nākamās apmaiņas".

Kā ziņo "Ukrinform", atsaucoties uz prezidenta sūtni aizstāvju tiesību nodrošināšanā Aļonu Verbicku, uz 2022. gada decembra beigām Krievijas gūstā bija palikuši aptuveni 3400 Ukrainas karavīru, bet vēl 15 000 cilvēku tika uzskatīti par bezvēsts pazudušiem.

31. decembrī Karagūstekņu ārstēšanas koordinācijas štābs ziņoja, ka 2022. gadā no Krievijas gūsta tika atbrīvotas 1596 personas, tostarp karavīri un civiliedzīvotāji.

Tajā pašā laikā Krievijas puse atcēla apmaiņu, kas bija paredzēta 14. janvārī.