foto: Pavlo Bahmut/Ukrinform via ZUMA / Vida Press
Analītiķi izskaidro, kāpēc krievu okupantiem izdodas saglabāt uzbrukuma tempu Bahmutā
Neskatoties uz milzīgajiem zaudējumiem, iebrucēji turpina aktīvas uzbrukuma operācijas Bahmutas apgabalā.
Pasaulē
2023. gada 1. februāris, 12:14

Analītiķi izskaidro, kāpēc krievu okupantiem izdodas saglabāt uzbrukuma tempu Bahmutā

Jauns.lv

Krievija pēc vairākus mēnešus ilgām smagām kaujām spējusi saglabāt uzbrukuma tempu Bahmutas apgabalā, izvietojot šajā apgabalā regulārās armijas desanta vienības. Par to ziņo Amerikas kara pētījumu institūts (ISW).

Analītiķi atzīmē, ka decembra beigās kļuva acīmredzama kulminācijas tuvošanās cīņā par Bahmutu. Janvārī šajā kaujā bija jānāk pagrieziena punkts, jo “Vagner” grupas spēki jau bija lielā mērā izsmelti.

"Krievijas armijas spēku ieviešana frontes līnijā pie Bahmutas kompensēja “Vagner” smagos zaudējumus, un saglabāja Krievijas operāciju iniciatīvu ap pilsētu," sacīja ISW.

Institūts atsaucas uz komandieri vienai no Ukrainas vienībām, kas darbojas Bahmutā. Pēc viņa teiktā, krievi šo virzienu stiprinājuši uz "pārlieku labi kvalificētu" regulārā karaspēka vienību rēķina. Cits ukraiņu komandieris no Bahmutas apstiprināja šo informāciju un precizēja, ka Krievija netālu no Bahmutas izvietojusi desantniekus.

Pēdējās dienās iebrucēji ir pielikuši pūles, lai nogrieztu pēdējās atlikušās piegādes līnijas Ukrainas garnizonam Bahmutā.

Tomēr analītiķi pagaidām nesaskata pazīmes, ka Bahmutu Krievijas karaspēks būtu aplencis. Ja situācija pasliktināsies, pavēlniecībai būs laiks izvest ukraiņu vienības no pilsētas.

Iepriekš kļuva zināms, ka Krievijas pavēlniecība nolēma pārcelt papildspēkus Bahmutas virzienā, kur virzošie vāgnerieši cieta smagus zaudējumus.