Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pasaulē

Jaunākā informācija: helikoptera avārijā pie Kijivas bojā gājuši 14 cilvēki, tostarp Ukrainas iekšlietu ministrs

Jauns.lv

Ukrainas Valsts ārkārtas palīdzības dienests trešdienas pēcpusdienā ziņo, ka helikoptera avārijā Kijivas apgabala austrumos trešdienas rītā bojā gājuši kopumā 14 cilvēki, tostarp Ukrainas Iekšlietu ministrijas vadība un viens bērns, ziņo BBC.

Jaunākā informācija: helikoptera avārijā pie Kijiv...

Helikopters trešdienas agrā rītā nogāzās pie bērnudārza Kijivas apgabala pilsētā Brovari, laikā, kad vecāki savus bērnus pirms darba nogādāja iestādē.

Starp bojāgājušajiem ir Ukrainas iekšlietu ministrs Deniss Monastirskis, viņa vietnieks Jevheņijs Jeņins un ministrijas valsts sekretārs Jurijs Lubkovičs, ziņo vietējie mediji, atsaucoties uz policijas pārstāvi. Bojā gājusi arī ministra palīdze Tetjana Šutjaka.

Ministrs Francijā ražotajā helikopterā "Eurocopter EC225 Super Puma" atradies kopā ar vēl astoņiem cilvēkiem.

Kijivas apgabala administrācijas vadītājs Oleksijs Kuleba norādīja, ka "Brovari pilsētā pie bērnudārza un dzīvojamās ēkas nokritis helikopters".

Valsts Neatliekamās palīdzības dienests iepriekš ziņoja, ka bojā gājuši 18 cilvēki, taču vēlāk precizēts traģēdijas upuru skaits, norādot, ka atrasti 14 cilvēku līķi.

Daudzi no upuriem atradās uz zemes. Tāpat kā bojā gājušais bērns, 11 no 25 uz zemes ievainotajiem ir bērni. Pēc Valsts neatliekamās palīdzības dienesta amatpersonu teiktā, viens bērns ir bezvēsts pazudis.

Netālu no bērnudārza pēc avārijas izcēlās ugunsgrēks, kura laikā bērni un darbinieki evakuēti no ēkas.

Avārijas iemesli šobrīd nav zināmi. Katastrofas brīdī bijis tumšs un miglains laiks, un sākotnējie ziņojumi liecina, ka helikopters ietriecies bērnudārzā, bet pēc tam aizķēris arī daudzstāvu dzīvojamo māju.

Ukrainas Valsts policijas priekšnieks Ihors Klimenko sociālajā vietnē "Facebook" raksta, ka helikopters pieder Ukrainas valsts ārkārtas dienestam.

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja vietnieks Kirils Timošenko sacīja, ka ministrs bijis ceļā uz kara "karsto punktu", kad helikopters nogāzies.

Ukrainas Ģenerālprokuratūra uzdevusi Ukrainas Drošības dienestam (UDD) izmeklēt helikoptera avāriju.

"Patlaban notikuma vietā strādā izmeklētāji un eksperti. Tiek veiktas steidzamas izmeklēšanas darbības. Izskatām visas iespējamās helikoptera avārijas versijas. Pirmstiesas izmeklēšana uzticēta UDD izmeklētājiem," teikts ziņojumā.

Kāda vietējā sieviete, aculieciniece, BBC pastāstījusi, ka redzējusi gaismas uzplaiksnījumu, kad helikopters riņķojis virs viņas mājas. Viņa sacīja, ka pilots acīmredzami centies izvairīties no ietriekšanās 10 stāvu mājā, helikopteram nokrītot tuvāk mazākai ēkai.

Drošības dienesta preses dienests vēlāk paziņoja, ka izmeklētāji izskata vairākas iespējamās versijas, starp kurām ir lidojuma noteikumu pārkāpšana,  helikoptera tehniski bojājumi, kā arī apzināta rīcība, lai iznīcinātu lidaparātu.

Ukrainais prezidents Volodimirs Zelenskis notikušo raksturojis kā šausmīgu traģēdiju, kas prasījusi "īstu patriotu" dzīvības.