foto: VIA REUTERS/Scanpix
Peskovs apsola, ka Ukrainai piegādātie britu tanki "degs"
Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs.
Pasaulē
2023. gada 16. janvāris, 12:45

Peskovs apsola, ka Ukrainai piegādātie britu tanki "degs"

Jauns.lv

Britu tanku piegādes Ukrainas armijai var "novilcināt situāciju" specoperācijas zonā, bet nav spējīgas to mainīt, paziņoja Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs. Pēc viņa teiktā, šie tanki "deg un degs", vēsta RBK.

Kremlis negatīvi vērtē Lielbritānijas plānus Ukrainas armijai piegādāt tankus "Challenger 2", paziņojis Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, ziņo RBK.

"Vērtējam, uztveram visai negatīvi. Šeit mēs neslēpjam savu attieksmi. Lielbritānija, citas Eiropas valstis - Polija utt., kas tagad runā par savu nodomu sarīkot jaunu, pilnīgāku tehnoloģiski militāro iekārtu piegādi Ukrainai, nav spējīgas situāciju mainīt uz vietas. Viņiem tas ir jāsaprot. Viņi spēj novilcināt visu situāciju, sagādāt vairāk nelaimju Ukrainas valstij," sacīja Peskovs.

Viņaprāt, Ukrainu izmanto "kā instrumentu savu pretkrievisko mērķu sasniegšanai". "Tas neko mainīt nevarēs. Speciālā militārā operācija turpināsies. Tie tanki deg un degs - tāpat kā pārējie. Speciālās militārās operācijas mērķi tiks sasniegti," sacīja Peskovs.

Lielbritānijas premjers Rīši Suknaks 15. janvārī paziņoja par plāniem tuvāko nedēļu laikā nosūtīt uz Ukrainu 14 "Challenger 2" tankus. Viņš piebilda, ka pārējām valstīm vajadzētu paātrināt bruņojuma piegādes, lai panāktu maksimālu efektivitāti. Tāpat Ukrainas bruņotie spēki saņems aptuveni 30 pašgājēju haubices AS90.

"Sagaidot gadadienu [Krievijas karaspēka ievešanai Ukrainā], premjerministrs centīsies demonstrēt Lielbritānijas kā starptautiska katalizatora, kam ir ietekme NATO, G7, Lielbritānijas Apvienotajā ekspedīcijas korpusā un citos formātos, varenību," paziņoja britu valdības preses dienests.