foto: MediaPunch / BACKGRID/ Vida Press
Neskatoties uz demokrātu iebildumiem, Baidens gatavojas kandidēt 2024. gada vēlēšanās
ASV prezidents Džo Baidens.
Pasaulē
2023. gada 2. janvāris, 13:39

Neskatoties uz demokrātu iebildumiem, Baidens gatavojas kandidēt 2024. gada vēlēšanās

Jauns.lv

Pašreizējais Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidents Džo Baidens gatavojas “otrajam skrējienam” Baltajā namā 2024. gadā, neskatoties uz viņa paša partijas iebildumiem pret šo lēmumu.

2024. gada 20. novembrī, kas ir tikai dažas nedēļas pēc ASV prezidenta vēlēšanām, Džo Baidenam apritēs 82 gadi, un tas rada bažas par viņa iespējām kandidēt otrajam termiņam.

Domājams, ka demokrātu atbalstītāji cer uz jaunāku kandidātu, jo saskaņā ar CNBC decembrī veikto aptauju 57% nevēlas, lai prezidents Baidens atkārtoti kandidētu.

Demokrātu parija novembra vidū darbojās labāk, nekā bija gaidīts, un prezidents Baidens uzskatīja, ka viņš ir labākais kandidāts neatkarīgo vēlētāju un nozares darbinieku piesaistei.

Jauns.lv jau iepriekš ziņoja, ka arī bijušais ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja par kandidēšanu ASV prezidenta vēlēšanās.

Donalds Tramps vēlēšanu rezultātu pasludināšanas laikā spēlē golfu

Neilgi pirms tam, kad sestdien plašsaziņas līdzekļos izskanēja ziņas par Džo Baidena uzvaru ASV prezidenta vēlēšanās, viņa pretinieks Donalds Tramps ...

gallery icon

Trampa neparasti agrā iestāšanās sacensībā par Balto namu tiek uzskatīta par mēģinājumu apsteigt citus republikāņus, kas mēģinās panākt savas kandidatūras izvirzīšanu no Republikāņu partijas ASV prezidenta vēlēšanām, un atvairīt iespējamas kriminālapsūdzības.

Republikāņi guva negaidīti sliktus panākumus ASV vidustermiņa vēlēšanās, kuros lielākoties tiek vainots Trampa atbalstīto kandidātu vājais sniegums, un daļa republikāņu atklāti jautā, vai Tramps ir īstais cilvēks Baltā nama nominācijai no Republikāņu partijas.

Uz šo nomināciju var pretendēt arī citi republikāņi, no kuriem galvenais ir Floridas štata gubernators Rons Desantiss, kurš 8. novembrī tika pārliecinoši pārvēlēts gubernatora amatā.