foto: Shutterstock
Itālijā bargi sodīs neatļautu reiva ballīšu rīkotājus
Dažas Itālijā sarīkotas reiva ballītes, kas bieži notiek pamestās ēkās, ir piesaistījušas tūkstošiem cilvēku.
Pasaulē
2022. gada 31. decembris, 08:53

Itālijā bargi sodīs neatļautu reiva ballīšu rīkotājus

Jauns.lv/LETA

Itālija ir pieņēmusi jaunu likumu, kas aizliedz cilvēkiem organizēt reiva ballītes vai citus mūzikas pasākumus bez atļaujas, un tā pārkāpējiem draudēs naudassods vai ilgs cietumsods.

Valsts prezidents Serdžo Matarella piektdienas vakarā parakstīja likumu, kuru bija pieņēmis parlaments pēc jaunās labējās valdības ierosinājuma. 183 parlamenta deputāti atbalstīja šo likumu, bet 116 balsoja pret to. 

Neatļauto pasākumu organizētājiem draudēs cietumsods no trim līdz 10 gadiem un naudassods līdz 10 000 eiro.

Premjerministre Džordžija Meloni un viņas valdība ir paziņojušas, ka grib apkarot nelikumīgus sarīkojumus, kur tiek pārdotas narkotikas, apdraudot sabiedrības drošību.

Dažas Itālijā sarīkotas reiva ballītes, kas bieži notiek pamestās ēkās, ir piesaistījušas tūkstošiem cilvēku.

Jaunā likuma kritiķi uzsvēra, ka labējie deputāti iekļāvuši šo likumu citu pasākumu paketē, no kuriem daži attiecas uz Covid-19 pandēmiju, lai nodrošinātu arī to pieņemšanu. 

Pieņemtie pasākumi paredz, ka ārsti un citi mediķi, kas atsakās vakcinēties pret Covid-19, var atgriezties darbā. Iepriekšējā valdība neļāva šīs vakcinācijas pretiniekiem strādāt medicīnas nozarē, bet Meloni ar dekrētu novembra sākumā atcēla šo praksi un tagad tas ir apstiprināts ar likumu.

Opozīcija uzsvēra, ka šis solis ir aplams signāls laikā, kad Ķīnā pieaug Covid-19 gadījumu skaits un arvien vairāk valstu pieprasa negatīvus Covid-19 testus ceļotājiem no Ķīnas.