foto: ekrānuzņēmums no video
Lielbritānijas premjerministru izmej par neveiklo sarunu ar bezpajumtnieku
Pasaulē
2022. gada 24. decembris, 17:45

Lielbritānijas premjerministru izmej par neveiklo sarunu ar bezpajumtnieku

Jauns.lv

Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks asi kritizēts par neveiklu sarunu ar kādu bezpajumtnieku, brīvprātīgi piedaloties zupas virtuvē televīzijas kameru priekšā.

Premjers dienu pirms Ziemassvētkiem, 23. decembrī, apmeklēja patversmi, kur pēc īsas sarunas vīrietim jautāja, vai viņš strādā biznesā. Vīrietis atbildēja, ka ir bezpajumtnieks. Pēc tam Sunaks apsprieda savu pieredzi finanšu nozarē un jautāja, vai tas būtu kaut kas tāds, kurā vīrietis "vēlētos iesaistīties".

Vīrietis atbildēja: "Es neiebilstu, bet es nezinu, es gribētu vispirms pārdzīvot Ziemassvētkus."

Viņš paskaidroja, ka cer, ka labdarības organizācija atradīs viņam pagaidu mitekli, lai viņš nebūtu uz ielas Ziemassvētkos.

Leiboristu partijas līdera vietniece Andžela Reinere apmaiņu raksturoja kā mokošu, un leiboristu deputāte Stella Kresija sacīja: "Šo skatoties, esmu nobažījies, ka premjerministrs domā, ka bezpajumtnieki nozīmē, ka viņiem pašliak nav "lauku rezidence".

Sunaks izmantoja šo braucienu, lai norādītu, ka valdība trīs gadu laikā ir apņēmusies novirzīt 2 miljardus mārciņu, lai cīnītos ar bezpajumtniecības problēmu.