foto: AP/Scanpix
Trampu kārtējo reizi apsūdz izvarošanā
Donalds Tramps.
Pasaulē
2022. gada 24. novembris, 20:10

Trampu kārtējo reizi apsūdz izvarošanā

Jauns.lv

Rakstniece E. Žana Kerola iesniedz jaunu prasību tiesā pret bijušo ASV prezidentu Donaldu Trampu. Autore apsūdz bijušo prezidentu viņas izvarošanā Ņujorkas universālveikalā deviņdesmitajos gados, vēsta CNN.

Autore iesniedza jaunu prasību tiesā, apsūdzot Donaldu Trampu viņas izvarošanā 90. gadu beigās, izmantojot jaunu štata likumu, kas ļauj seksuālās vardarbības pārdzīvojušajiem iesniegt prasību pēc noilguma termiņa beigām.

Kerola jau iesūdzējusi Trampu par neslavas celšanu saistībā ar viņa iepriekšējiem apgalvojumiem, ka viņa melo par savām apsūdzībām, taču viņas jaunā lieta norāda uz vēlākajām apsūdzībām, ko viņš nesen izvirzīja sociālajos medijos, nosaucot viņu par "krāpnieci".

Bijušais prezidents jau sen ir noliedzis visas pret viņu izvirzītās apsūdzības un gadiem ilgi cīnījies, lai Kerolas lieta netiktu izskatīta tiesā. 

Kerolas kundze apgalvo, ka Tramps viņu izvarojis, kad abi satikās "Bergdorf Goodman" Manhetenas Piektajā avēnijā, kur viņa apgalvo, ka viņš viņu piespiedis pret sienu, novilcis zeķubikses un piespiedies viņai klāt.  

Tiesnesis šonedēļ brīdināja Trampa komandu, ka viņiem ir jāsakārtojas pirms tiesas prāvas, par ko Kerolas pārstāvji pirmo reizi paziņoja pagājušajā nedēļā.

"Jūsu klients zināja, ka tas notiks jau vairākus mēnešus," sacīja tiesnesis, "un viņam būtu ieteicams izlemt, kas viņu tajā pārstāvēs."

Kad Kerolas jaunākās lietas detaļas pirmo reizi kļuva skaidras, Trampa advokāte Alīna Haba to raksturoja kā "pilnīgi nepamatotām" un sacīja, ka pieteikums tiks apstrīdēts tiesā.

Sākotnējā Kerolas celtā prāva par neslavas celšanu joprojām turpinās.

Tā kā Tramps prezidentūras laikā sniedza paziņojumus, par kuriem viņa viņu iesūdz, viņš gadiem ilgi apgalvoja, ka viņu nevar par tiem iesūdzēt.