foto: AP/Scanpix
Krievija nosūta karaspēku un mobilizētos uz Ukrainas austrumiem. Uz fronti tiek dzīti pat studenti
Krievijas armijas karavīri dodas gājienā akcijas laikā, lai atbalstītu karavīrus, kas iesaistīti īpašā militārā operācijā Ukrainā, pie Mamajeva Kurgana, Otrā pasaules kara memoriāla Volgogradā, Krievijā, 2022. gada 11. jūlijā. (
Pasaulē
2022. gada 24. novembris, 13:25

Krievija nosūta karaspēku un mobilizētos uz Ukrainas austrumiem. Uz fronti tiek dzīti pat studenti

Jauns.lv

Krievija turpina karaspēka pārdislocēšanu no Hersonas apgabala uz Ukrainas austrumiem. Doneckas apgabalā tiek izvietoti pat studenti, kurus solīja atbrīvot no mobilizācijas, vēsta Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenās Operatīvās direkcijas priekšnieka vietnieku Oleksijs Gromovs.

"Nedēļas laikā tika konstatēta Krievijas okupācijas spēku vienību pārdislocēšana, galvenokārt motorizēto, tanku, gaisa desanta, artilērijas un citu karaspēka vienību pārvietošana no īslaicīgi okupētās Hersonas apgabala teritorijas uz citiem virzieniem," sacīja Gromovs.

Ģenerālštāba pārstāvis norāda, ka Krievijas vadība turpina mobilizēto cilvēku pārvešanu uz Donbasu. Viņu vidū ir arī studenti un cilvēki, kuri vecāki par 50 gadiem. Iepriekš viņus solīja atbrīvot no mobilizācijas.

"Turpinās arī pirmās armijas korpusa (Donecka) mobilizēto rezervju vienību pārvietošana uz īslaicīgi okupēto Doneckas apgabala teritoriju. Vienlaikus personālam no studentu-klausītāju vidus, kā arī personām, kas vecākas par vecuma grupu virs 50 gadiem, kārtējo reizi tika solīts par iespēju tikt atbrīvotiem no Krievijas okupācijas spēku rindām, pēc to atgriešanās pastāvīgās dislokācijas vietās," piebilda Gromovs

Saskaņā ar Aizsardzības ministrijas teikto, vissmagākais frontes virziens joprojām ir Doneckas apgabals. Turklāt iebrucēji gatavojas aizsardzībai Hersonas reģionā.