foto: EPA/Scanpix
Kima Čenuna māsa Dienvidkorejas varas iestādes publiski nodēvējusi par “idiotiem”
Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns.
Pasaulē
2022. gada 24. novembris, 13:12

Kima Čenuna māsa Dienvidkorejas varas iestādes publiski nodēvējusi par “idiotiem”

Jauns.lv

Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna māsa, kas ieņem Korejas darba partijas vadītāja vietnieka amatu, Kima E Džona nodēvējusi Dienvidkorejas varas iestādes par “idiotiem”. Viņas oficiālā paziņojuma atšifrējumu publicēja CTAK.

Kima E Džona tik aso izteikumu iemesls bija Seulas aicinājumi ieviest jaunas sankcijas pret Ziemeļkoreju. “Ja viņi domā, ka spēs izkļūt no izveidojušās bīstamās situācijas ar sankciju palīdzību, tad viņi noteikti ir idioti, kuri nesaprot, kā dzīvot mierā un komfortā,” sacīja Kima Čenuna māsa.

Kima E Džona arī pauda neizpratni, kāpēc Dienvidkorejas iedzīvotāji “paliek vienaldzīgi pret savu režīmu, kurā [prezidents] un viņa idioti turpina radīt bīstamu situāciju”.

Dienvidkorejas varas iestādes jau kritizējušas Kimas E Džonas paziņojumus par “vulgāriem” un nodēvējušas viņas uzvedību par “ļoti nelabvēlīgu”.

Apstākļi Korejas pussalā pēdējās nedēļās ievērojami saasinājušies, jo Phenjana atsākusi vērienīgus ballistisko raķešu izmēģinājumus. Pēc “Renhap” datiem, tikai novembra laikā Ziemeļkoreja veikusi vismaz 30 palaišanas.

Oktobrī Dienvidkoreja pirmo reizi piecu gadu laikā ieviesa vienpusējas sankcijas pret augsta ranga amatpersonām un organizācijām no Ziemeļkorejas.

ASV un Dienvidkoreja arī cenšas panākt jaunas sankcijas pret Ziemeļkoreju ANO līmenī. Šos mēģinājumus bloķē Krievija un Ķīna, vēsta “Meduza”.

Kims Čenuns un Putins tiekas Vladivostokā

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns un Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien tikušies Krievijas Tāla Austrumu pilsētā Vladivostokā.

gallery icon