foto: VIA REUTERS
Krievija noliedz mediju ziņoto par krievu raķešu trāpījumu Polijā: tā esot tīša provokācija
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu.
Pasaulē
2022. gada 15. novembris, 22:59

Krievija noliedz mediju ziņoto par krievu raķešu trāpījumu Polijā: tā esot tīša provokācija

Jauns.lv / LETA

Krievija noliegusi mediju ziņoto par krievu raķešu trāpījumu Polijā, nodēvējot šīs ziņas par tīšu provokāciju, lai izplatītu viltus ziņas par Krieviju.

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka vispār neviena raķete neesot izšauta uz mērķiem tuvu Polijas un Ukrainas robežai.

Jau ziņots, ka kāda augsta ranga ASV izlūkdienestu amatpersona pavēstījusi, ka divas uz Ukrainu izšautās krievu raķetes otrdien nokritušas Polijas teritorijā, nogalinot divus cilvēkus.

Polijas valdības pārstāvis Pjotrs Millers atteicies pagaidām apstiprināt šīs ziņas, taču atzinis, ka augstākās amatpersonas sanākušas uz ārkārtas nacionālās drošības padomes sanāksmi "krīzes situācijas" dēļ. Sasaukta arī ārkārtas valdības sēde.

NATO amatpersona paziņojusi, ka alianse rūpīgi izskata šīs neapstiprinātās ziņas un uztur ciešus kontaktus ar Poliju.

Poļu mediji vēsta, ka pēcpusdienā Pševodovas pilsētiņā, kas atrodas tieši pie robežas ar Ukrainu, nokritušas divas raķetes, nogalinot divus cilvēkus.

"Radio Zet" vēstīja, ka raķetes trāpījušas graudu kaltēs. Notikuma vietā strādā policija, prokuratūra un armija.

Polijas varasiestādes oficiāli vēl nekomentē ziņas par raķešu triecienu. Polijas glābšanas dienesta darbinieki apstiprināja, ka Pševodovā sprādzienā gājuši bojā divi cilvēki, bet neprecizēja, kas izraisījis sprādzienu.

Pēc neapstiprinātas Polijas mediju informācijas Polijas gaisa spēki pacēluši gaisā iznīcinātājus.

ASV Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka pagaidām nevar apstiprināt mediju ziņoto par krievu raķešu trāpījumu Polijai.

Jāpiebilst, ka krievi uz Ukrainu izšāvuši aptuveni 100 raķetes, kas ir lielākais vienā dienā izšauto raķešu skaits kopš atkārtotā krievu iebrukuma sākuma 24.februārī.