Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Peskovs paziņo, ka Krievija sasniegs savus mērķus Ukrainā
foto: REUTERS/SCANPIX
Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs.
Pasaulē

Peskovs paziņo, ka Krievija sasniegs savus mērķus Ukrainā

Jauns.lv / LETA

"Ukraina nevēlas risināt miera sarunas situācijas noregulēšanai un Krievijas Federācijas mērķi tiks īstenoti, turpinot speciālo militāro operāciju," paziņojis Vladimira Putina runasvīrs Dmitrijs Peskovs.

Peskovs paziņo, ka Krievija sasniegs savus mērķus ...

"Mēs konstatējam galveno - gan de facto, gan de jure Ukrainas puses nostāja, kuru vairākkārt izklāstījis prezidents Zelenskis, liecina, ka Ukraina gan de facto, gan de jure nespēj un nevēlas vest sarunas, vēsta "Interfax".

Attiecīgi Krievijas Federācijas mērķi tiks īstenoti, turpinot speciālo militāro operāciju," otrdien žurnālistiem paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, atbildot uz lūgumu komentēt Vladimira Zelenska miera plānu.

Iepriekš vēstīts, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien videouzrunā G20 līderiem samitā Bali prezentēja 10 soļu miera plānu, lai izbeigtu Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Šie soļi ietver ceļu uz kodoldrošību, nodrošinātību ar pārtiku, īpašu tribunālu iespējamajiem Krievijas kara noziegumiem un galīgo miera līgumu ar Maskavu. Tāpat Zelenskis rosinājis "visus pret visiem" kara gūstekņu apmaiņu ar Krieviju.

Novembrī Peskovs sacīja, ka "speciālo militāro operāciju" Ukrainā var pabeigt divos veidos. "No mūsu viedokļa speciālo militāro operāciju Ukrainā var pabeigt pēc tās mērķu sasniegšanas. Vai arī pabeigt mērķu sasniegšanas ceļā ar miera sarunām, kas arī ir iespējams," pagājušajā piektdienā žurnālistiem sacīja Kremļa pārstāvis.

Kara 8. mēnesis: dzīve okupantu izpostītajā Ukrainas pilsētā Zaporižjā 2022. gada oktobrī

 

Kijiva slīgst pustumsā: krievu okupanti izpostījuši Ukrainas spēkstacijas. 2022. gada oktobris

Kijiva slīgst pustumsā: krievu okupanti izpostījuši Ukrainas spēkstacijas. 2022. gada oktobris.