Pasaulē
2022. gada 21. septembris, 20:45

Žurnālists izliekas, ka zvana no kara komisariāta. Peskova dēls: "Es to atrisināšu citā līmenī"

Jauns.lv

Cietumā ieslodzītā Krievijas opozicionāra Alekseja Navaļnija atbalstītāju izveidotā "YouTube" kanāla "Популярная политика" raidījuma vadītājs Dmitrijs Ņiživcevs trešdien, 21. septembrī, tiešajā ēterā sazinājies ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretāra Dmitrija Peskova dēlu Nikolaju un izlicies, ka viņam zvana no kara komisariāta, lai uzzinātu viņa attieksmi pret mobilizāciju.

Sarunā dzirdams, kā Nikolajam tiek paskaidrots, ka rīt plkst.10 viņam jāierodas uz medicīnisko apskati kara komisariātā, jo ir saņemta pavēste.

"Acīmredzams, ka es rīt neieradīšos. Jums vajadzētu saprast, ka es esmu Peskovs, tas nav pareizi man tur ierasties. Jebkurā gadījumā es šo atrisināšu... Es to atrisināšu citā līmenī."

Sarunas laikā viņš paziņoja, ka negrasās ierasties uz militārās reģistrācijas un iesaukšanas nodaļu un nav devis piekrišanu, lai viņu vispār reģistrētu kā brīvprātīgo.

"Man ir jāsaprot, kas notiek un kādas man ir tiesības. Rīt mani paņemt - ticiet man, ne jums, ne man tas nav vajadzīgs. Man nav problēmu aizstāvēt savu dzimteni - bet man ir jāsaprot manas parādīšanās lietderība, es jums stāstu par noteiktām politiskām niansēm," piebilda Nikolajs.

Kremļa preses sekretāra dēls arī pauda, ka nevēlas būt brīvprātīgais, bet, ja Putins pats teiks, ka viņam jāiet, tad iešot.

Jau ziņots, ka Putins trešdien paziņoja, ka Krievijā tiek izsludināta daļēja mobilizācija bruņotajos spēkos.

Pēc Putina teiktā, tiks mobilizēti tikai tie pilsoņi, kuri ir bruņoto spēku rezervē, un pirmām kārtām tie, kuri dienējuši bruņotajos spēkos, kuriem ir konkrētas militārās specialitātes un atbilstoša pieredze.

Savukārt Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu telekanālam "Rossija 24" teica, ka, īstenojot daļējo mobilizāciju, plānots iesaukt apmēram 300 000 rezervistu.

Viņš piebilda, ka daļējā mobilizācija notiekot pirmām kārtām tādēļ, lai kontrolētu teritorijas pie frontes līnijas Ukrainā.