foto: EPA/Scanpix
Ukrainas pretuzbrukums Hersonas apgabalā progresē
Iznīcināta krievu militārā tehnika.
Pasaulē
2022. gada 19. septembris, 09:29

Ukrainas pretuzbrukums Hersonas apgabalā progresē

Jauns.lv / LETA

Ukrainas pretuzbrukums Hersonas apgabalā progresē, svētdien jaunākajā vērtējumā par situāciju Ukrainas frontēs norādīja ASV Karas studiju institūts (ISW), vienlaikus skaidrojot, ka krievi cenšas ukraiņu pretuzbrukumu palēnināt, kā arī atkāpties uz labāk aizsargātām pozīcijām, nevis to apturēt vai atvairīt.

Ukraiņu nepārtrauktie triecieni Krievijas virszemes sakaru līnijām pār Dņepru Hersonas apgabala rietumos, pēc visa spriežot, atstāj lielu ietekmi uz krievu piegādēm labajam krastam.

Pēdējie ziņojumi liecina, ka Krievijas okupētajā Hersonā trūkst pārtikas un ūdens, turklāt Krievijas artilērijas uguns kļuvusi vājāka.

Dažos frontes sektoros nekvalitatīvās apakšvienības cietušas zaudējumus, kas ļāvis Ukrainas spēkiem pavirzīties uz priekšu.

Pēc krievu okupantu padzīšanas atklāta masu apbedījumu vieta Harkivas apgabalā pie Izjumas. 2022. gada septembris

gallery icon
9

Tuvāko nedēļu laikā Ukrainas karavīri, domājams, atgūs Hersonas apgabala rietumu lielāko daļu vai pat visus rietumus, ja izdosies pārraut Krievijas virszemes sakaru līnijas un pavirzīties uz priekšu.

Krievi centīsies atkāpties uz labāk aizsargātām pozīcijām kontrolētas atkāpšanās gaitā, lai izvairītos no haotiskas atkāpšanās, kas tas tika pieredzēta, Krievijas aizsardzībai ciešot krahu Harkivas apgabalā.

Ukrainas panākumi var būt lēni, ja Krievijas karaspēks darbosies saskaņoti, bet var arī būtiski paātrināties, norāda ISW.