foto: Aleksandar Mijatovic / Alamy/ Vida Press
Kolumbija un Venecuēla atjaunojušas diplomātiskās attiecības
Kolumbijas un Venacuēlas karogs saplūdis kopā.
Pasaulē
2022. gada 29. augusts, 13:09

Kolumbija un Venecuēla atjaunojušas diplomātiskās attiecības

Jauns.lv/LETA

Kolumbija un Venecuēla atjaunojušas diplomātiskās attiecības trīs gadus pēc tam, kad Karakasa tās pārtrauca, jo Bogota atbalstīja Venecuēlas opozīcijas līderi Huanu Gvaido.

Kolumbijas vēstnieks Armando Benedeti svētdien ieradās Karakasā, bet Venecuēlas vēstnieks Fēlikss Plasensija ieradās Bogotā.

Pirms došanās uz Venecuēlu Benedeti sacīja, ka viņa uzdevums ir atjaunot saites ar kaimiņvalsti, piebilstot, ka attiecību pārraušanai nekad nevajadzēja notikt.

Attiecības abu valstu starpā tika sarautas 2019.gadā, kad Kolumbijas prezidents Ivans Duke attiecās atzīt Venecuēlas kolēģa Nikolasa Maduro pārvēlēšanu.

Duke tā vietā pauda atbalstu opozīcijas līderim Huanam Gvaido, kas sevi bija pasludinājis par prezidenta pienākumu izpildītāju, taču nav spējis gāzt no varas Maduro, kuru atbalsta armija.

Kolumbija bija viena no aptuveni 60 pasaules valstīm, kas ieņēma šādu nostāju, noraidot opozīcijas boikotēto 2018.gada vēlēšanu iznākumu.

Taču šomēnes jaunais kreisais Kolumbijas prezidents Gustavo Petro un Maduro paziņoja, ka atjaunos diplomātiskās attiecības.