Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Doneckas “tautas republikas” līderis ieradies pēkšņā vizītē pie pašas Polijas robežas
foto: Telegram
Tā dēvētās Doneckas "tautas republikas" separātistu barvedis Deniss Pušiļins (pa vidu, zilā uzvalkā) ar delegāciju un "Vienotās Krievijas" pārstāvi ierodas Brestā.
Pasaulē

Doneckas “tautas republikas” līderis ieradies pēkšņā vizītē pie pašas Polijas robežas

Jauns.lv

Baltkrievijas opozicionāru sociālo tīklu resursos vakardien parādījusies sākotnēji neapstiprināta, bet pēcāk ticama informācija, ka Brestā 27. jūlijā ieradies tā dēvētās Doneckas “tautas republikas” līderis Deniss Pušiļins.

Doneckas “tautas republikas” līderis ieradies pēkš...

Saskaņā ar Baltkrievijas opozīciju atbalstošo interneta resursu “Motolko Help”, Pušiļins savas vizītes ietvaros nolika ziedus pie Brestas cietokšņa.

Kopā ar viņu bija arī Krieviju vadošās Vladimira Putina partijas “Vienotā Krievija” ģenerālpadomes sekretārs Andrejs Turčaks, Krievijas vēstnieks Baltkrievijā Boriss Grizlovs un pietiekami kupla tā dēvētās Doneckas “tautas republikas” delegācija.

foto: Telegram
Noziedzīgi izveidotās Doneckas "tautas republikas" līderis Deniss Pušiļins ar delegāciju paviesojies Brestas cietoksnī - vien kilometru no robežas ar Poliju.
Noziedzīgi izveidotās Doneckas "tautas republikas" līderis Deniss Pušiļins ar delegāciju paviesojies Brestas cietoksnī - vien kilometru no robežas ar Poliju.

Interesanti, ka pats Pušiļins savā “Telegram” kanālā Brestas vizītei veltītā ierakstā ierunājies par to, ka “šajās dienās ir pienācis laiks atkal atbrīvot krievu tautas dibinātās krievu pilsētas”.

Starp tām separātistu līderis ierindoja Kijivu, Čerņigovu, Poltavu, Odesu, Dnipro, Harkivu, Zaporižju un Lucku.

Doņecka šobrīd ir Krievijas atbalstīto separātistu pašpasludinātās republikas galvaspilsēta, kas izveidojās 2014. gadā pēc nežēlīgām kaujām un Krimas aneksijas. Militārais konflikts prasījis aptuveni 14 000 cilvēku dzīvības, bet vēl tūkstošiem devušies bēgļu gaitās.

Ieskats separātistu midzenī Doņeckā

Doņecka šobrīd ir Krievijas atbalstīto separātistu pašpasludinātās republikas galvaspilsēta, kas izveidojās 2014. gadā pēc nežēlīgām kaujām un Krimas aneksijas. Militārais ...

Vēl Pušiļins salīdzinājis Brestas likteni Otrā pasaules kara laikā ar to, ko patlaban piedzīvo Donbass. Šis reģions mūsdienās esot krievu tautas nocietinājums “cīņā ar nacismu”, pauda separātistu barvedis.

Bandītiskās “valsts” līderis vien kilometru no Polijas robežas

“Donbass aktīvi komunicē ne tikai ar Krieviju. Šodien Brestā notika tikšanās ar Brestas apgabala vadību. Pārrunājām ekonomiskās sadarbības jautājumus un izaicinājumus sankciju kontekstā,” tikmēr par vizīti ir teikts Turčaka “Telegram” kontā.

Zīmīgi, ka separātistu noziedzīgi izveidotās valsts līderis, kurš tiek uzskatīts par Krievijas ielikteni, Baltkrievijā pēkšņii ir ieradies tieši pilsētā, kura robežojas ar Poliju.

Brestas cietoksnis, pie kura Pušiļins kopā ar “Vienotās Krievijas” pārstāvjiem lika ziedu vainagus, atrodas vien aptuveni kilometru no Polijas robežas.

Pagaidām vēl nav publiskas informācijas par to, vai Pušiļinu vizītes laikā plāno satikt arī Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko.