foto: AFP/Scanpix
"Paņēma pat sievas vibratoru." Ukrainas iedzīvotājs atrod lietas, kuras Krievijas militāristi iznesuši no viņa dzīvokļa
Vietējais iedzīvotājs palīdz ugunsdzēsējiem nodzēst ugunsgrēku kādas mājas pagalmā Bahmutas pilsētā pēc Krievijas uzbrukuma. 2022. gada 19. jūlijs.
Pasaulē
2022. gada 20. jūlijs, 00:18

"Paņēma pat sievas vibratoru." Ukrainas iedzīvotājs atrod lietas, kuras Krievijas militāristi iznesuši no viņa dzīvokļa

Jauns.lv

Jurijs Nikolajevs, kurš dzīvo Hostomeļā, Kijivas apgabalā, "Mediazonai" pastāstīja, ka Krievijas militārpersonas, kas vairākas nedēļas bija ieņēmušas šo apdzīvoto vietu, iznesušas visu tehniku no viņa un kaimiņu dzīvokļiem.

Vienā no dzīvokļiem, pēc viņa teiktā, militārpersonas nav spējušas atlauzt durvis, tāpēc salauzta siena. Citā dzīvoklī, stāstīja Nikolajevs, militāristi iekļuvuši pa terasi, taču tā arī nav spējuši atvērt ārdurvis un salauzuši visu tehniku, ko nevarēja iznest.

No viņa paziņu dzīvokļa, kurā iekļuva, salaužot sienu, iznesa ne tikai klēpjdatorus un spēļu konsoles, bet arī "alkoholu, kafiju, portatīvo datoru, no bērnu rotaļlietām izņēma baterijas, paņemti trauki, šķīvji un katliņi. "Sievai pat vibrators ir atņemts. Kāpēc?" jautā "Mediazoni" sarunas biedrs.

Pašam Nikolajevam no dzīvokļa cita starpā pazudušas "AirPods" austiņas. Caur programmu, kas seko "Apple" aksesuāru atrašanās vietai, viņš noteicis, ka austiņas atrodas Uļjanovskā. "Tiesa, uz sakariem viņi nav devušies kopš 10. jūnija. Domāju, ka jaunais "īpašnieks" atkal devies uz fronti. Ceru, ka tur arī paliks," paziņoja Nikolajevs.

Pēc viņa teiktā, viņš lūdzis savus Krimā dzīvojošos vecākus pieteikties policijā saistībā ar austiņu zādzību. Policija krimināllietas ierosināšanu atteica, aizbildinoties, ka "lieta bija citas valsts teritorijā, līdz ar to apstākļus konstatēt nav iespējams", stāstīja Nikolajevs.