foto: Ekrānuzņēmums
Ēģiptes kūrortā haizivs nogalina divas sievietes; aculiecinieks nofilmē vienu no uzbrukumiem
Uzbrukums 68 gadus vecajai austrietei notika ļoti tuvu krastam, un uz to noskatīijās bars atpūtnieku.
Pasaulē
2022. gada 4. jūlijs, 14:40

Ēģiptes kūrortā haizivs nogalina divas sievietes; aculiecinieks nofilmē vienu no uzbrukumiem

Jauns.lv

Sarkanajā jūrā Ēģiptē pēc haizivs uzbrukuma mirušas divas sievietes, paziņojusi Ēģiptes Vides ministrija. Viens no nelaimes gadījumiem ticis arī fiksēts kāda aculiecinieka video, kas izplatījies soctīklos.

Nelaimes gadījumi notikuši uz dienvidiem no Ēģiptes pilsētas Hurgadas, pie Sal Hašišas krastiem.

Divi avoti ziņu aģentūrai “Reuters” pavēstīja, ka aptuveni stundu pēc uzbrukuma, kurā gāja bojā 68 gadus veca austriete, tika atrasts arī aptuveni 40 gadus vecas rumāņu sievietes līķis.

Uzbrukumu austriešu pensionārei nofilmējis kāds krievu tūrists. 

Brīdinām, ka video redzams nepatīkams skats!

Pirmais upuris tika nogādāts privātajā slimnīcā, kur tika veikti mēģinājumi sievieti reanimēt. Gūto traumu dēļ sieviete tomēr mirusi. Ziņu aģentūras “Reuters” rīcībā esošā informācija liecina, ka sieviete bija austriete, kura pēdējos piecus gadus dzīvojusi Ēģiptē kopā ar savu ēģiptiešu vīru.

Uzbrukumi notikuši 600 metru attālumā viens no otra.

Britu tabloīds "Daily Mail" raksta, ka glābēji esot tikuši brīdināti par haizivju atrašanos ūdenī netālu no Sarkanās jūras pludmales kūrorta aptuveni 15 minūtes pirms uzbrukuma austriešu pensionārei, tomēr esot pasmējušies par brīdinājumu.

foto: Ekrānuzņēmums
Uzbrukums 68 gadus vecajai austrietei notika ļoti tuvu krastam, un uz to noskatīijās bars atpūtnieku.

Ziņas par haizivs otrā upura - rumāņu sievietes - nāvi tika izplatītas svētdien, tomēr krievu sieviete Žanna esot pavēstījusi žurnālistiem, ka rumāniete neesot bijusi manīta pieczvaigžņu viesnīcā "Premiere Le Reve", kur bija apmetusies, jau divas dienas, pirms viņas ķermenis tika atrasts. Šī informācija liecina, ka rumāniete patiesībā varētu būt bijusi pirmais haizivs upuris. 

Ēģiptes Vides ministrija paziņojusi, ka ir izveidota komiteja, lai pārbaudītu uzbrukumu apstākļus. Izdots arī rīkojums apturēt visas darbības teritorijā ap uzbrukumiem.