foto: Kremlin Pool / Alamy/ Vida Press
Dmitrijs Medvedevs draud Baltijas valstīm "piegriezt skābekli" Kaļiņingradas dēļ
Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs.
Pasaulē
2022. gada 28. jūnijs, 14:45

Dmitrijs Medvedevs draud Baltijas valstīm "piegriezt skābekli" Kaļiņingradas dēļ

Jauns.lv

Krievija nepievērsīs uzmanību Lietuvas skaidrojumiem, kas tikai izpilda Eiropas Savienības lēmumu par sankcijām, paziņojis Krievijas Federācijas Drošības padomes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Medvedevs.

Krievijas Federācija šādus pasākumus varētu veikt, jo aizliegts kravu tranzīts uz Kaļiņingradas apgabaliem, kas "piegriezīs skābekli" Baltijas valstīm.

Tomēr no tā cietīs galvenokārt vienkāršie Lietuvas iedzīvotāji, paziņoja Medvedevs. "Viņu dzīves līmenis pēc Eiropas mērauklas ir vienkārši - ubags. Lietuvas politiskie darboņi izkalpojas, bet pilsoņi mēģina kaut kā izdzīvot šajā absurda teātrī," sacīja Medvedevs.

"Uz šiem soļiem ES pat neuzstāja. Taču Lietuva pakalpīgi izšļūca amerikāņu labdaru priekšā, kārtējo reizi izrādot savas debīlās rusofobiskās nostādnes," paziņoja Medvedevs.

Medvedevs tranzīta ierobežošanu nosauca par daļu no kara, ko Rietumi ved pret Krieviju. "Protams, Krievija veiks atbildes pasākumus, un tie būs ļoti stingri," viņš uzsvēra.

Iepriekš Lietuvas varasiestādes pieņēma lēmumu slēgt preču dzelzceļa tranzītu uz Kaļiņingradas apgabalu saistībā ar ES ieviestajām sankcijām.

Vēlāk konsultācijās ar Eiropas Komisiju Lietuvas vadība saskaņoja pamatprincipus Krievijas kravu tranzītam uz Kaļiņingradu, vēsta "Postimees".