foto: AFP/Scanpix
Stoltenbergs: NATO pasludinās Krieviju par draudu savai drošībai
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.
Pasaulē
2022. gada 20. jūnijs, 14:45

Stoltenbergs: NATO pasludinās Krieviju par draudu savai drošībai

Jauns.lv

Jaunajā NATO stratēģijā, ko Ziemeļatlantijas alianse pieņems jūnija beigās Madrides samitā, Krievija tiks uzskatīta par draudu mieram un drošībai. Ar šādu paziņojumu nācis klajā NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ja mainās pasaule, tad mainās arī NATO, bet pasaule ir kļuvusi bīstamāka. Mēs paziņosim, ka Krievija vairs nav partneris, bet gan drauds mūsu drošībai, mieram un stabilitātei," viņš sacīja intervijā izdevumam "Bild am Sonntag".

Pēc Stoltenberga teiktā, jaunajā NATO stratēģijā arī pirmo reizi tiks minēta Ķīna. "Ķīnas augšupeja ir izaicinājums mūsu interesēm, mūsu vērtībām un mūsu drošībai," norādīja alianses ģenerālsekretārs.

NATO samits notiks 28. - 30. jūnijā Madridē. Jau vēstīts, ka NATO samita laikā Madride kļūs par cietoksni. Samita laikā jūnija beigās Madridē par drošību gādās vairāk nekā 10 000 policistu un citi drošības spēki.

Gaidāms, ka NATO samitā piedalīsies aptuveni 2000 viesu, aptuveni 2000 žurnālistu un 1000 organizācijas komitejas palīgu.

Samita laikā Spānijas valdība aicinās Madrides iedzīvotājus strādāt no mājām, ja iespējams, un nedoties nevajadzīgos braucienos pa pilsētu, ziņoja RTVE.

Samita laikā gaidāmi arī protesti.

NATO samits norisināsies uz Ukrainas kara fona. NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs izteicies, ka samitā, visticamāk, tiks lemts par ievērojamu sabiedroto atturēšanas un aizsardzības spēju pastiprināšanu.