foto: REUTERS/SCANPIX
"Izgriež rokas, draud, šantažē." Peskovs komentē Rietumu kompāniju atgriešanos Krievijā
Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs
Pasaulē
2022. gada 15. jūnijs, 10:43

"Izgriež rokas, draud, šantažē." Peskovs komentē Rietumu kompāniju atgriešanos Krievijā

Jauns.lv

Vairākas Rietumu kompānijas paziņo, ka ir gatavas pie pirmās iespējas atgriezties Krievijā, apgalvo Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

"Daudzas kompānijas no Rietumu valstīm - ES valstīm, ASV, Kanādas - tās joprojām saglabā savu ieinteresētību Krievijas tirgū. Daudzi uzņēmumi saka, ka zem bezprecedenta spiediena viņi ir spiesti šobrīd savu darbību beigt. Bet pie reizes mums viņi saka, ka pie pirmās izdevības gribētu atgriezties," žurnālistiem sacīja Peskovs.

Viņš norādīja, ka Kremlī saprot, ka ārvalstu bizness, kas paziņojis par nodomu piedalīties Sanktpēterburgas Starptautiskajā ekonomikas forumā, izjūt nepieredzētu spiedienu no Rietumu puses.

"Ieinteresētie investori un uzņēmēji piedalīsies forumā. Mēs saprotam, ka viņi visi, protams, ir zem nelabvēļu spiediena no kolektīvajiem Rietumiem, kuri izgriež rokas, draud, šantažē un tā tālāk," sacīja Peskovs, atbildot uz jautājumu, vai ārvalstu uzņēmēju atteikšanās piedalīties forumā tiks uztverta kā atteikšanās sadarboties ar Krieviju turpmāk.

Vienlaikus Peskovs atgādināja, ka bez investoriem no ASV un ES valstīm ir arī daudz lielāki investori no Tuvo Austrumu valstīm, Ķīnas, Indijas, Indonēzijas, Filipīnām.

"Šie investori ir ieinteresēti, viņu uzņēmēji aktīvi piedalīsies forumā," sacīja Kremļa pārstāvis.

Kā paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs, "visa šantāža nav spējīga novest līdz nullei minēto investoru ieinteresētību Krievijas tirgū".

Kremļa pārstāvis apliecināja, ka nepieciešamības gadījumā Putins forumā tiksies ar Krievijas un ārvalstu investoriem, vēsta "Postimees".