Skaistums negarantē laimi: "Mis Venecuēla" mirst kā vientuļa bezpajumtniece. FOTO. VIDEO
Kādreiz kronētās skaistules ķermenis jau nedēļu atrodas morgā Karakasā, un joprojām, neskatoties uz vērienīgo publicitāti, neviens nav ieradies oficiāli atpazīt sievieti.
Pasaulē
2015. gada 23. maijs, 07:08

Skaistums negarantē laimi: "Mis Venecuēla" mirst kā vientuļa bezpajumtniece. FOTO. VIDEO

Jauns.lv

1973.gadā Damarisa Ruiza tika atzīta par Venecuēlas visskaistāko sievieti, uzvarot valsts skaistumkonkursā. Tobrīd viņai bija 26 gadi un nācijas pielūgsme. Kādreizējās karalienes mūža izskaņa gan izvērtusies pavisam skumja.

Pagājušajā nedēļā skaistule tika atrasta mirusi kādā parkā Karakasā. 68 gadus vecās Damarisas ķermeņi nogādāja slimnīcā, taču neviens cilvēks tā arī sievieti nemeklēja, neviens tuvinieks neatsaucās. Atklājās, ka viņai nav piederīgo, un kundze jau piecpadsmit gadu kā bezpajumtniece dzīvoja uz ielas. Vēl lielāks bija slimnīcas personāla pārsteigums, kad noskaidrojās – nevienam nevajadzīgā Damarisa ir kādreiz slavena skaistumkaraliene, 1973.gada „Mis Venecuēla” titula ieguvēja. Šī informācija ātri izplatījās valsts medijos.

Tālajā 1973.gadā Damarisa konkursa žūriju pārsteidza ar savu intelektu un izglītotību, kā arī izteikto smilšu pulksteņa figūru. Viņa izmācījusies par juristi, taču diploms nav nodrošinājis laimīgas un pārticīgas vecumdienas. Bijusī skaistule tā arī nekad neuzsāka karjeru kā juriste, tā vietā viņa ar rokām darināja dažādus mājsaimniecības niekus un bižutēriju, ko pārdeva karakasietēm.

Ruizai nebija ne vīra, ne bērnu; vēl vairāk – viņai nekad nav bijis pretējā dzimuma draugs. Venecuēlas mediji vēsta, ka lielāko daļu dzīves Damarisa dzīvojusi kopā ar savu miesīgo brāli, kurš bijis stipri greizsirdīgs un nav ļāvis māsai rīcības brīvību. Kādā retā intervijā 2005.gadā viņa atzinusies, ka brālis viņu badinājis un arī sitis. Gadsimtu mijā viņa aizbēgusi no brāļa un attapusies uz ielas. Damarisa mita uz ielas līdz pēdējam elpas vilcienam.

Venecuēlas skaistumkaraliene stāsta par attiecībām ar brāli:

Kāda sieviete, kura sakās pazīstam bijušo skaistumkaralieni, stāsta, ka pēdējos divus gadus Damarisa cieta no depresijas, kas ietekmējusi arī viņas personību. Viņa kavējusies atmiņās par kādreizējo slavu un apbrīnu, taču nebija sajukusi prātā. „Damarisa bija gaišs cilvēks un lieliska sarunu biedre, viņai bija viedoklis par visu, arī valstiskiem jautājumiem,” kādai avīzei izteicās viņas draudzene.

Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmumi no thedailymail.co.uk