foto: AP/Scanpix
Krievija nepaklausīgākos karavīrus sūtot uz bīstamāko frontes sektoru, cerot uz drīzu viņu nāvi
Ukrainas tiesu medicīnas eksperti pārbauda mirušo Krievijas karavīru līķus Harkivā
Pasaulē
2022. gada 18. maijs, 20:36

Krievija nepaklausīgākos karavīrus sūtot uz bīstamāko frontes sektoru, cerot uz drīzu viņu nāvi

Jauns.lv / LETA

Vairākas Krievijas bruņoto spēku apakšvienības atteikušās piedalīties kaujās Ukrainā un pieprasījušas tās nosūtīt atpakaļ uz pastāvīgās dislokācijas vietām Krievijā, trešdien paziņojusi Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde.

"Krievijas okupācijas spēku rindās aug neapmierinātība ar piedalīšanos karadarbībā. Krievijas okupanti arvien biežāk atsakās pildīt komandieru pavēles veikt aktīvas uzbrukuma darbības Ukrainas teritorijā," teikts paziņojumā izlūkošanas pārvaldes "Telegram" kanālā.

Krievija ar spārnotajām raķetēm apšauda Odesu; nogalināto vidū 3 mēnešus vecs zīdainis

gallery icon

Vairākas 70.gvardes motorizēto strēlnieku pulka apakšvienības atklāti atteikušās piedalīties karā un pieprasījušas tās nosūtīt atpakaļ uz pastāvīgās dislokācijas vietu.

Daļu komandieri visādi cenšoties noslēpt nepakļaušanās faktu. Aktīvākos karavīrus, kas pieprasījuši pārcelšanu atpakaļ uz Krieviju, nosūtījuši uz visbīstamāko frontes sektoru, cerot uz drīzu viņu nāvi, apgalvo Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas pārvalde.

Turpinās Ukrainas karavīru evakuācija no Mariupoles rūpnīcas "Azovstaļ"

No Mariupoles tērauda rūpnīcas "Azovstaļ" teritorijas tika izvesta jauna Ukrainas karavīru grupa. No rūpnīcas teritorijas izbrauca vismaz septiņi autobusi ar ...

gallery icon

Lai apzinātu un neitralizētu nepakļaušanās iniciatorus, 58.vispārējās karaspēka armijas Federālā Drošības dienesta nodaļā nolēmuši papildināt 70.pulka apakšvienības ar ārštata aģentiem un informatoriem, teikts pārvaldes paziņojumā.

Dienvidu kara apgabala 58.vispārējās karaspēka armijas 42.motorizēto strēlnieku divīzijas 70.gvardes motorizēto strēlnieku pulks bāzējas Šali pilsētā, Čečenijā.

Pēc Bučas pilsētas atbrīvošanas no Krievijas karaspēka uz ielām atklājas okupantu kara noziegumi [Brīdinām - nepatīkami skati!]

No Krievijas spēkiem atbrīvotās Kijivas apgabala Bučas pilsētas ielās visur guļ līķi, cilvēki nogalināti ar šāvienu pakausī, lai gan daudzi ...

gallery icon