foto: EPA/Scanpix
Makrons piedzīvojis tomātu uzbrukumu
Makrons Parīzes ziemeļrietumu priekšpilsētā Seržī sarunājās ar sanākušo cilvēku pūli
Pasaulē
2022. gada 27. aprīlis, 16:43

Makrons piedzīvojis tomātu uzbrukumu

Jauns.lv

Nesen Francijas prezidenta amatā pārvēlētais Emanuels Makrons trešdien pirmo reizi kopš uzvaras vēlēšanās ticies ar plašāku publiku, tomēr šis iznāciens beidzies ar viņa apsargu spraigu iejaukšanos.

Makrons Parīzes ziemeļrietumu priekšpilsētā Seržī sarunājās ar sanākušo cilvēku pūli, līdz piepeši viņa virzienā tika raidīta sauja ķiršu tomātu.

Tomāti gan Francijas prezidentu neskāra, trāpot kādam garāmgājējam, tomēr šī kāda cilvēka protesta izpausme izraisījusi paniku sanākušajos un, protams, arī Makrona miesassargos, kuri steigšus noslēpa Makronu zem atvērta lietussarga.

Ar tomātu uzlidojumu arī beigusies Makrona tikšanās ar tautu.

Makrons iepriekš pastāstījis, ka apmeklēs aptuveni 65 000 cilvēku apdzīvoto Seržī, lai parādītu savu apņemšanos uzklausīt un rūpēties par visiem frančiem, neatkarīgi no tā, par ko viņi balsojuši.

Emanuels Makrons piedalās Bastīlijas ieņemšanas svinību gadadienā

Francijā 14.jūlijā tiek atzīmēta Bastīlojas cietokšņa ieņemšanas diena. 1789. gada 14. jūlijā, Lielās franču revolūcijas laikā, cietoksnis tika ieņemts un ...

gallery icon

Zināms, ka gandrīz puse šīs priekšpilsētas vēlētāju - 48 procenti - prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā 10.aprīlī atbalstījuši galēji kreiso kandidātu Žanu Liku Melenšonu, Makronam krietni atpaliekot ar tikai 23,7 procentiem balsu.

"Esmu ieradies, lai paziņotu, ka esmu dzirdējis ikviena balsi un turpināšu sadarboties ar apkaimēm, kuras saskaras ar vislielākajām grūtībām," pirms incidenta sacīja Makrons.

Makrons un Merkele Kompjeņas mežā piemin pamieru, kas pielika punktu Pirmajam pasaules karam

Francijas prezidents Emanuels Makarons un Vācijas kanclere Angela Merkele sestdien nolika vainagu un atklāja jaunu piemiņas plāksni Kompjeņas mežā Francijas ...

gallery icon

Kā ziņots, Francijas pašreizējais prezidents Emanuels Makrons svētdien notikušajā prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā pārvēlēts amatā uz otru piecu gadu pilnvaru termiņu, pārliecinoši apsteidzot savu sāncensi, galēji labējo kandidāti Marinu Lepēnu.

Francijas prezidents Emanuels Makrons ar kundzi Bridžitu ierodas Rīgas pilī

gallery icon

Spilgtākie mirkļi. Latvijā viesojas Emanuels un Brižita Makroni

gallery icon

Francijas prezidents Emanuels Makrons un pirmā lēdija Brižita Makrona - laimīgi precējušies kopš 2007. gada

gallery icon