Pasaulē
2022. gada 24. aprīlis, 08:01

Krievijas kara Ukrainā 60. diena: pareizticīgo Lieldienu laikā krievi bombardē vēl intensīvāk

Jauns.lv

Ukrainā svētdien sākusies Krievijas izraisītā kara 60. diena. Un, lai gan ukraiņi nedēļas nogalē aicināja uz pamieru pareizticīgo Lieldienu laikā, krievi ne tikai atteicās to darīt, bet vēl aktīvāk uzbruka dažādiem Ukrainas reģioniem.

Sestdien Krievijas raķešu uzbrukumi smagi skāra Odesu. Tiek ziņots, ka uzbrukumā gājuši bojā cilvēki, tostarp 3 mēnešus vecs mazulis, un ievainoti 18 cilvēki. No drupām izglābti 2 cilvēki, 86 evakuēti. Ukrainas prezidents Volodimirs Zeļenskis sestdienas vakarā ziņoja, ka upuru skaits pieaudzis līdz astoņiem.

Krievija ar spārnotajām raķetēm apšauda Odesu; nogalināto vidū 3 mēnešus vecs zīdainis

gallery icon

Krievijas karavīri sestdien arī raidīja raķetes uz "Uragan" rūpnīcu Harkivā, to daļēji iznīcinot. Jau vēstīts, ka Harkivā artilērijas apšaudē ievainoti trīs policisti un viena civiliedzīvotāja.

Ukraiņiem 2022. gada pavasaris jāpavada pazemē. Kā rit dzīve Harkivas metro

Kopš 24. februāra, kad Krievija sāka bezjēdzīgo karu Ukrainā, valsts otrās lielākās pilsētas Harkivas metro sistēma ir kļuvusi par mājvietu ...

gallery icon

Krievu uzbrukumi turpinās arī Luhanskas apgabalā Ukrainā. Sestdien artilērijas triecienā gāja bojā divi civiliedzīvotāji. Krievijas karaspēks mēģina iebrukt "Azovstaļ" rūpnīcai Mariupolē un tur atsākt gaisa uzlidojumus, lai gan Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka pirms dažām dienām devis pavēli šai rūpnīcai vairs neuzbrukt. Pēc visiem šiem uzbrukumiem Ukrainas prezidents Zelenskis sestdien atkārtoti aicināja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu tikties ar viņu, lai "izbeigtu karu".

Kapu kopiņas daudzdzīvokļu māju pagalmos Mariupolē 2022. gada aprīļa vidū

gallery icon

"Es uzskatu, ka tas, kurš sāka šo karu, spēs to izbeigt," preses konferencē Ukrainas galvaspilsētas centra metro stacijā sacīja Zelenskis. Ukrainas līderis piebilda, ka viņš "nebaidītos tikties" ar Putinu, ja šāda tikšanās palīdzētu panākt miera vienošanos starp Maskavu un Kijevu.

Kijivu svētdien apmeklēs arī ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens un Pentagona vadītājs Loids Ostins. Šī būs pirmā oficiālā ASV valdības amatpersonu vizīte Ukrainā kopš iebrukuma sākuma 24. februārī.