foto: REUTERS/SCANPIX
Ukrainā ir 76 Krievijas bataljonu taktiskās grupas, desmit no tām mēģina ieņemt Mariupoli, ziņo Pentagons
Pentagons ziņo, ka apmēram 10 no Ukrainā esošajām bataljonu taktiskajām grupām mēģina ieņemt Mariupoli.
Pasaulē
2022. gada 19. aprīlis, 07:47

Ukrainā ir 76 Krievijas bataljonu taktiskās grupas, desmit no tām mēģina ieņemt Mariupoli, ziņo Pentagons

Jauns.lv / LETA

Ukrainā pašlaik atrodas 76 Krievijas bataljonu taktiskās grupas, no kurām 11 tika ievestas dažu pēdējo dienu laikā, ziņoja raidstacija "Voice of America" ("Amerikas balss"), atsaucoties uz ASV Aizsardzības ministrijas augsta ranga pārstāvi.

Pentagona pārstāvis informēja, ka uz ziemeļiem no Ukrainas atrodas vēl 22 bataljonu taktiskās grupas, kas, iespējams, tiks papildinātas.

Viņš sacīja, ka apmēram 10 no Ukrainā esošajām bataljonu taktiskajām grupām mēģina ieņemt Mariupoli. "Mūsu vērtējums - Mariupole vēl tiek apstrīdēta," sacīja Pentagona pārstāvis.

Mariupolē un ap to atrodas ievērojams daudzums Krievijas sauszemes spēku karavīru, un pilsētu apšauda Krievijas aviācija un artilērija.

Pēc ASV militārpersonu vērtējuma, ja Mariupole nonāktu Krievijas kontrolē, tas atbrīvotu apmēram 10 bataljonu taktiskās grupas izmantošanai citās vietās Ukrainas austrumos vai dienvidos.

"Tas ir liels "ja", jo ukraiņi vēl arvien ļoti spītīgi cīnās par Mariupoli," uzsvēra Pentagona pārstāvis.

Pentagons uzskata, ka Krievijas armijai ir kāds potenciāls desanta operāciju veikšanai Melnajā jūrā un Azovas jūrā, tomēr Pentagona pārstāvis sacīja, ka pagaidām nav nekādu pazīmju, ka Krievija tādām gatavotos.