Ukrainas zemnieki teju visā valstī sākuši sējas darbus
foto: Dmytro Smoliyenko/Ukrinfo/SIPA
Ukrainas zemnieki gandrīz visās valsts daļās sākuši sējas darbus
Pasaulē

Ukrainas zemnieki teju visā valstī sākuši sējas darbus

Jauns.lv / LETA

Ukrainas zemnieki gandrīz visās valsts daļās sākuši sējas darbus, lai gan Krievijas karaspēks turpina valsts bombardēšanu, trešdien paziņoja Ukrainas valdība.

Ukrainas zemnieki teju visā valstī sākuši sējas da...

Vienlaikus labības sēšanas darbi nav bijuši iespējami Luhanskas apgabalā valsts austrumos, paziņojis Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihaļs. Krievijas karaspēki gandrīz pilnībā kontrolē Luhanskas apgabalu.

Šmihaļs norādīja, ka Ukrainas valdība lauksaimniecības sektoram piedāvā lētus aizdevumus 3,5 miljardu grivnu (110 miljonu eiro) apmērā. "Mēs palīdzam lauksaimniekiem," apliecināja premjerministrs.

Militārā slimnīca Zaporižjā, kur atgūstas ievainotie ukraiņu karavīri

Ukrainas amatpersonas arī cenšas vienkāršot lauksaimniecības tehnikas reģistrācijas procesu. "Mēs to darām, lai nekur neapstātos sēšanas darbi uz lauka," norādīja valdībā.

Ukraina ir viena no pasaulē lielākajām labības piegādātājām, tomēr arvien vairāk pieaug bažas, ka Krievijas iebrukuma dēļ lauki šajā sezonā netiks apsēti laikus. Bez Ukrainas labības piegādēm starptautiskajā lauksaimniecības produkcijas tirgū gaidāms deficīts un cenu kāpums.

Skaudri skati: aplenktā Ukrainas pilsēta Mariupole 2022. gada martā

Izpostītās Ukrainas pilsētas un tās iedzīvotāji